Νίκος Κεφαλάκης: Επιτυχημένη η φετινή έκθεση Κρεμαστής

Έκλεισαν τα φώτα της 48ης ης Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής Oικονομίας Κρεμαστής. Πιστεύουμε ότι ήταν επιτυχημένη όπως τουλάχιστον εξέφρασαν οι επισκέπτες Εμείς κάναμε το χρέος μας απέναντι στις προσδοκίες , των Κρεμαστενών, του ροδιακού λαού, των προσκυνητών, και του Δημάρχου μας κυρίου Στάθη Κουσουρνά που αγωνιούσε για την επιτυχία της. Οι πολυπληθείς επισκέπτες της Έκθεσης, μας υποχρεώνουν να καταβάλουμε ιδιαίτερη και σοβαρή προσπάθεια για να παρουσιάσουμε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και δελεαστική την 49η Πανελλήνια Έκθεση Κρεμαστής. Να την καταστήσουμε πόλο έλξης για όλους τους επισκέπτες του νησιού μας. Να γίνουμε οι διαφημιστές των προϊόντων του τόπου μας, να δώσουμε κι άλλες λύσεις επιλογής εργασιακών δραστηριοτήτων. Η λειτουργία της δεν αποτελεί κερδοφόρα δραστηριότητα αλλά αν αθροίσουμε τους σκοπούς που υπηρετήσαμε, τα κέρδη είναι πολλαπλά. Είμαστε σίγουροι ότι του χρόνου θα είμαστε εδώ πιο δυνατοί πιο αποφασισμένοι για την πρόοδο του τόπου μας. Η Κρεμαστή έγινε το πιο επισκέψιμο θέρετρο του νησιού για 15 ημέρες. Εκδήλωσαν το θρησκευτικό τους συναίσθημα απολαμβάνοντας την πανηγυρική ατμόσφαιρα στους χώρους που μοναδικά η Κρεμαστή μπορεί να προσφέρει. Για να δημιουργηθεί αυτή η μοναδικη ατμόσφαιρα δούλεψε επίπονα η οργανωτική επιτροπή της έκθεσης η οποία σε δύσκολους καιρούς κατάφερε το ακατόρθωτο. Να συνεχιστεί ο θεσμός της Έκθεσης με ελάχιστο κόστος.

Να ευχαριστησω το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για όσα έπραξαν ώστε η έκθεση να εχει αυτό το αποτέλεσμα . Σ ευχαριστώ αντιδημαρχε Μιχάλη Χριστοδούλου Την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ιδιαίτερα τον Αντώνη Χατζηιωάννου για τη συμβολή του στη συμμετοχή του πρωτογενή τομέα . Το προσωπικό της δημοτικής ενότητας Πεταλουδων ιδιαίτερατις γραμματείς μας Τσαμπίκα Σταματάκη και Τούλα Καρδούλια, τις Τεχνικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα τον επικεφαλής της Μιχάλη Παναγιά, τη Φλώρα Πελεκάνου τον Στέργο Μάργαρη Φυσικά το συλλογο Παναγία η Ελεημονητρια που με τον Πρόεδρό της Γιάννη Μάτση συνυπογράψαμε το συμβόλαιο συνεργασίας με τη διοργανώτρια εταιρεία. Την εταιρεία Αρτιον για την οργάνωση και το αισθητικό αποτελέσμα. Πιστεύουμε ότι του χρονου θα είμαστε καλύτεροι. Ευχαριστώ τους πολιτιστικούς συλλόγους και κάθε πολιτιστικό φορέα που μας ψυχαγώγησαν. Κάποιοι μας ενθουσίασαν με την πλήρη προσφορά τους. Παρουσιάστηκαν στον ειδυλλιακό ανθόκηπο της Έκθεσης οι Σύλλογοι: Μασσάρων το Καμμυρί, η συναυλιακή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Κρεμαστής «Η Πρόοδος», Η Φιλαρμονική ΔΟΠΑΡ Ρόδου υπό τη διεύθυνση του Θέμη Μέξη, ο Σύλλογος Γυναικών Κοσκινού Ρόδου, η Παιδική χορωδία ΔΟΠΑΡ Δ.Ε. Πεταλούδων και συναυλία από τη Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα υπό τη διεύθυνση της Φλώρας Πελεκάνου, η Φιλαρμονική ΔΟΠΑΡ των Δημοτ. Ενοτ. Ιαλυσού – Πεταλούδων υπό τη διεύθυνση του Γεράσιμου Φουρλάνου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έμπωνα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι», η Φιλαρμονική ΔΟΠΑΡ της Δημ. Ενότ. Αφάντου, η Φιλαρμονική ΔΟΠΑΡ της Δημ. Ενότ. Καλλιθέας, χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ιαλυσού, το rock συγκρότημα Sleepdeep και έκλεισαν οι εκδηλώσεις στις 23 Αυγούστου με τις βραβεύσεις των μαθητών των σχολείων της Κρεμαστής που αρίστευσαν το σχολικό έτος 2012-2013 και εκείνων που εισήχθησαν στα ΑΕΙ & ΤΕΙ τη σχολική περίοδο 2011-2012 και εκείνων που διακρίθηκαν στους τομείς του πνεύματος και του αθλητισμού. Την ημέρα έκλεισαν με υπέροχη θέαση και μουσική τα μπαλέτα της σχολής χορού Κωνσταντίνας Νταλαμάνκα – Μιρόσαβιτς και το συγκρότημα του λυράρη Μηνά Λεντή. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ήταν πλούσιες και υπέροχες όσο ποτέ. Τους ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκαναν. Την τελευταία ημέρα τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτές αντιπεριφερειάρχες, ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων, και χιλιάδες επισκεπτών. Έκλεισε αληθινά πανηγυρικά!! Να τονίσουμε ότι η Έκθεση της Κρεμαστής είναι φαινόμενο μοναδικό για όλη την Ελλάδα, να λειτουργεί ανελλιπώς για 48 χρόνια και σε δύσκολους καιρούς να προσπαθεί να βοηθήσει τους παραγωγούς του πρωτογενή τομέα. Από σήμερα σχεδιάζουμε την 49η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας.

Ευχαριστούμε τους 63 εκθέτες οι οποίοι στεγάστηκαν σε 83 καλαίσθητα περίπτερα, καθώς και τις Μ.Κ.Ο. Ανάδοχη Αγκαλιά, Αδελφότης Αίματος, Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α., Πρόοδος και Παναγία η Ελεημονήτρια. Ευχαριστούμε τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για τη στήριξή τους. Αγκαλιάσαμε την Έκθεση με αγάπη γιατί προσφέρει προοπτική για την ελληνική οικονομία, προσφέρει πολιτισμό, προσφέρει χαρά, ψυχαγωγία, διασκέδαση. Θέλω δε να απαντήσω σε κάθε μεμψίμοιρο ότι οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής υπηρετούν την Κρεμαστή, τη Ρόδο, με θέρμη, ομόνοια και ακεραιότητα, με καθαρότητα και τιμιότητα. Η διαχείριση μιας τόσο τεράστιας διοργάνωσης, Έκθεσης και Πανήγυρης, είναι εξαιρετικά δύσκολη. Προσπαθήσαμε να γίνουν τα λιγότερα λάθη. Σίγουρα υπάρχουν παράπονα. Είμαι βέβαιος ότι του χρόνου με περισσότερη συνεργασία όλα θα είναι καλύτερα. Είθε η Παναγία η Καθολική να μας προστατεύει και να μας φέρει πάλι στην Κρεμαστή. Του χρόνου να είμαστε όλοι εδώ.

23 Αυγούστου 2013 Νίκος Κεφαλάκης

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...