Νίκος Κανταρζής, περιφερειακός σύμβουλος Ν.Α: Απαξιώνει Κω και Λέρο η περιφερειακή αρχή - Αρνείται να θέσει προς συζήτηση στο Π.Σ την επέκταση των προσφυγικών δομών

O περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου" Νίκος Κανταρζής ζητά ακόμη μια φορά απο την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου να φέρει προς συζήτηση στο σώμα το θέμα ητς επέκτασης των δυο προσφυγικών δομών σε Κω και Λέρο. Η πρόεδρος του Π.Σ αρνείται και ο κ. Κανταρζής τονίζει οτι ο περιφερειάρχης θα πρέπει να απολογηθεί στα δύο νησιά που μετατρέπονται σε νέα"Μόρια".

Η επιστολή

- Κως  28/11/2020

- Προς: Την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΝΑΙ

Κοιν.: ΜΜΕ Περιφέρειας

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ «ΝΕΑ ΜΟΡΙΑ» ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΩ ΚΑΙ ΛΕΡΟ.

                  Κα Πρόεδρε 

                Για 2η φορά σε διάστημα ενός μήνα εσείς  και η παράταξή σας απαξιώνετε επιδεικτικά τις τοπικές κοινωνίες και τις Δημοτικές Αρχές των νησιών της Κω και της Λέρου!

              Για 2η φορά αρνείστε να συμπεριλάβετε ως θέμα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, την απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να επεκτείνει τα Κέντρα Υποδοχής προσφύγων και μεταναστών σε Κω και Λέρο , δημιουργώντας έτσι τεράστιες δομές και ξοδεύοντας δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ σε νησιά που ήδη σηκώνουν δυσανάλογα το βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος , πληρώνοντας ακριβά το τίμημα της αδιαφορίας που επέδειξε και η Περιφέρεια.

            

                Για άλλη μια φορά η Περιφερειακή αρχή , ακόμα και οι σύμβουλοι των νησιών που σηκώνουν το βάρος , δηλαδή της Κω και της Λέρου , δεν τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημά τους στην άρνηση του Περιφερειάρχη να υποστηρίξει ως οφείλει τις αποφάσεις των εκλεγμένων φορέων της τοπικής κοινωνίας , προφανώς για να μην «τσαλακώσουν» τις ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ!         

                Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η επέκταση των δύο ΚΥΤ δεν έχει  λογική , ούτε είναι αναγκαία  σύμφωνα με τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων.

                Φαίνεται όμως ότι η Κυβέρνηση , αλλά και οι παρατρεχάμενοι και προσκολλημένοι σε αυτήν θεσμικοί φορείς, έχουν αποφασίσει να μετατρέψουν τα δύο νησιά της Περιφέρειάς μας σε Κέντρα Υποδοχής «τύπου Μόρια» με μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το σύνολο της χώρας.

                 Γι’ αυτό κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται!!

                Ο δε Περιφερειάρχης θα πρέπει να απολογηθεί για την στάση του αυτή και στους Δημάρχους των δύο νησιών , ιδιαίτερα όμως στις τοπικές τους κοινωνίες που στις πρόσφατες εκλογές τον τίμησαν με ένα πολύ ψηλό ποσοστό!

         ΥΓ : Παρακαλώ να σταλεί στο σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.

                                                                                                Σας ευχαριστώ,

 

Νίκος Κανταρζής

  Περιφερειακός Σύμβουλος

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...