Νίκος Γερονικόλας: «Θεσπίζουμε τον Χάρτη Τροχαίων Δυστυχημάτων & Ατυχημάτων για το νησί μας»

Δελτίο Τύπου

Νίκος Γερονικόλας: «Θεσπίζουμε τον Χάρτη Τροχαίων Δυστυχημάτων & Ατυχημάτων για το νησί μας»

 

«Η καλή λειτουργία των υπηρεσιών έχει αντίκτυπο στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε κατάστασης».

Με τα λόγια αυτά ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Νίκος Γερονικόλας, ολοκλήρωσε τον κύκλο των συνομιλιών με τους αξιωματικούς της Α΄ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Τόσο, ο ίδιος, όσο οι υποψήφιοι & οι υποψήφιες δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της παράταξης «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας συμπαρατάχθηκαν με την ίδια αναγκαιότητα:

«Να υπάρξει συστράτευση όλων μας για την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας με προσωπικό και είναι ένα αίτημα που λόγω της γεωγραφικής μας θέσης, της αύξησης των μεταναστευτικών ροών και της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων λόγω κλιματικής αλλαγής, το οποίο μπορούμε διαρκώς να το διεκδικούμε μέχρι την πλήρη του ικανοποίηση».

Χάρτης Τροχαίων Δυστυχημάτων και Ατυχημάτων για το νησί μας

Στις συναντήσεις, αναλύθηκαν ένα προς ένα τα ζητήματα που απασχολούν την κάθε υπηρεσία ξεχωριστά, ενώ ιδιαίτερη συζήτηση έγινε κατά την επίσκεψη στο Τμήμα Τροχαίας Ρόδου, για τα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που καταγράφονται στο νησί μας.

«Είναι τραγικό και αδιανόητο να χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές στο βωμό της ασφάλτου! Η Ρόδος κατέχει αρνητικό ρεκόρ, γεγονός που οφείλουμε να ανατρέψουμε. Ως «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας, έχουμε σχεδιάσει την διεξαγωγή μελέτης με θέμα: Χάρτης Τροχαίων Δυστυχημάτων &Ατυχημάτων.

Η μελέτη θα έρθει να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1.  Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου συνέβησαν τα ατυχήματα.

2.  Ποιο το είδος των οχημάτων που ενεπλάκησαν στα ατυχήματα.

3.  Ποιοι οδηγούσαν τα οχήματα αυτά;

4.  Ποιες οι αιτίες που προκάλεσαν τα ατυχήματα αυτά;

Το τροχαίο ατύχημα και κυρίως τοδυστύχημαείναι γεγονός όχι εντελώς τυχαίο. Υπάρχουν αιτίες, υπάρχουν κακοτεχνίες, Νόμοι που δεν τηρούνται, εξωγενείς παράγοντες, ανευθυνότητα και τόσοι άλλοι λόγοι. Με τον Χάρτη των Τροχαίων Δυστυχημάτων και Ατυχημάτων, θα μπορέσουμε να έχουμε σαφή εικόνα του τι ακριβώς συμβαίνει στους δρόμους του νησιού μας ώστε στη συνέχεια να σχεδιάσουμε τις κατάλληλες αποφάσεις και παρεμβάσεις. Είναι μια μελέτη που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, μέχρις ότου ο απολογισμός μας δώσει μηδενικές απώλειες ζωής στους δρόμους του νησιού μας» τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου Νίκος Γερονικόλας.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...