Νίκη της Αστυπάλαιας κατά του MEGA PROJECT- Ανακοίνωση του δήμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ MEGA PROJECT ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

Αγαπητοί μας δημότες η προσπάθεια του επενδυτή να πάρει προέγκριση για την μεγάλη τουριστική επένδυση στην θέση Βίγλα, κατά παράβαση της πολεοδομικής νομοθεσίας με ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, ΑΠΕΤΥΧΕ.

Ο Υφυπουργός του Υπουργείου Περιβάλλοντος κος Ταγαράς δήλωσε χθες από του βήματος της Βουλής ότι ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΠΙΣΩ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ και εφόσον το επενδυτικό σχέδιο συνάδει με τα όσα η μελέτη προτείνει.

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος μας αντέδρασε με κάθε τρόπο ώστε να μην εγκριθεί ένα τέτοιο σχέδιο το οποίο θα καθόριζε αρνητικά το μέλλον του νησιού, θα αλλοίωνε το χαρακτήρα του, ενώ παράλληλα θα δημιουργούσε όλες τις προϋποθέσεις για μια ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, κάτι που πρέπει να είναι η βούληση όλων μας και αποτελεί την μέγιστη προτεραιότητα για τον Δήμο μας.

Ο κος Ταγαράς συμφώνησε με την πρόταση που του καταθέσαμε με σχετική επιστολή, καλώντας τον να μην υπογράψει, (την παρόλα αυτά θετική εισήγηση του ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) βασιζόμενος πάνω στα επιχειρήματα που του παραθέσαμε, επειδή προφανώς αυτά ήταν επιστημονικά τεκμηριωμένα, ακαταμάχητα και πάνω απ όλα επειδή διέκρινε την αποφασιστικότητα μας να μην γίνει το νησί μας ένα ``ξέφραγο αμπέλι`` όπου ο κάθε ένας επενδυτής θα κάνει ότι νομίζει και με όποιο τρόπο νομίζει, αδιαφορώντας για το μέλλον του, στο βωμό του οποίου οικονομικού οφέλους για τον ίδιο τον

επενδυτή και μόνο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν προηγηθεί ενέργειες του Δήμου Αστυπάλαιας κοινοποιώντας τόσο στους αρμόδιους φορείς, στα μέσα Μ.Μ.Ε στον αρμόδιο Υπουργό και στο γραφείο του πρωθυπουργού την αντίθεση του Δήμου στην συγκεκριμένη επένδυση. Μέσα από την μεγάλη πραγματικά δημοσιότητα δίνοντας συνεντεύξεις, άρθρα, κείμενα, ρεπορτάζ, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις κλπ., βρήκαμε πραγματικά προθύμους συμπαραστάτες από όλη την Ελλάδα

και το εξωτερικό οι οποίοι έπαιξαν ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ στην ευαισθητοποίηση του κόσμου και της κυβέρνησης, αναδεικνύοντας ένα πολύ σοβαρό θέμα που καθορίζει τις τύχες των νησιών μας. Όλους αυτούς πραγματικά τους ευχαριστούμε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε επίσης στον Γιώργο Λιάλιο δημοσιογράφο της "Καθημερινής" για την αρχική

δημοσιοποίηση του θέματος και την εν συνέχεια ανακίνηση του. Ευχαριστούμε επίσης τον βουλευτή μας Nikitiades George για την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και στην οποία απάντησε ο κος

Υφυπουργός. Τέλος ευχαριστούμε τόσο τον Πρωθυπουργό κο Kyriakos Mitsotakis προς τον οποίο κοινοποιούσαμε όλα μας τα

αιτήματα για την θετική του στάση, όσο και τον Υφυπουργό κο Νίκος Ταγαράς-Nikos Tagaras για την συνολική του τοποθέτηση κατά τη συζήτηση του θέματος στη Βουλή.

Πέτυχαμε μια πάρα πολύ σημαντική "ΝΙΚΗ" που δημιουργεί ένα θετικό προηγούμενο που θα διαφυλάξει και αλλά νησιά από το να καταστούν "εύκολος στόχος", στο βωμό της ΚΑΚΩΣ εννοούμενης ανάπτυξης. Σαν Δήμος είμαστε ΥΠΕΡ της ανάπτυξης, με όρους όμως που θα διασφαλίζουν το μέλλον

της Αστυπάλαιας και των κατοίκων της και δεν θα το υποθηκεύουν.

Η επιτυχία δεν έρχεται μονή της και δεν είναι καθόλου δεδομένη. Για να έρθει, πρέπει να είσαι αποφασισμένος, με σοβαρή άποψη και επιχειρήματα αλλά και με σύμμαχο τον κόσμο, και ιδίως εμάς τους κατοίκους του νησιού μας, που να τα υποστηρίζει. Τότε ναι έχεις πιθανότητες.

Ο Δήμος δηλώνει ότι θα φέρει σε συζήτηση και λήψη απόφασης από τα συλλογικά όργανα των Δήμων, ώστε να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και να καταστεί υποχρεωτική, η χορήγηση σύμφωνης από τα Δ.Σ. των Δήμων, για θέματα μείζονος σημασίας που καθορίζουν το μέλλον ενός τόπου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...