Νέο καλαθοφόρο όχημα στο στόλο του δήμου Ρόδου

Δελτίο Τύπου - Ενισχύθηκε  ο στόλος του Δήμου Ρόδου με την προμήθεια νέου καλαθοφόρου  οχήματος .

Ήδη προγραμματίστηκε ο διαγωνισμός  προμήθειας δύο ακόμη νέων μηχανημάτων

Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος: Πλέον ο Δήμος Ρόδου «πατάει» γερά στα πόδια του. 

 

Νέο ανατρεπόμενο φορτηγό, με υδραυλικό γερανό ύψους 14μ.,  με αρπαγή και καλάθι,  που θα καλύψει άμεσα  τις ανάγκες των Διευθύνσεων Καθαριότητας και Πρασίνου και θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, παρέλαβαν  σήμερα 14 Αυγούστου 2019 παρουσία του Δήμαρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, οι Διευθυντές των  Υπηρεσιών του Δήμου

Η προμήθεια   του μηχανήματος είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, στον Άξονα Προτεραιότητας «Η τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος», με τη με αρ. πρωτ.   19760/15-5-2018 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ (πόροι Υπουργείου Εσωτερικών) - ΣΑΕ055 -κωδ. έργου: 2017ΣΕ05500010.

Ειδικότερα χρηματοδοτήθηκε  η πράξη «Προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού του Δήμου  Ρόδου», συνολικού προϋπολογισμού 365.000,00 €, που αφορά την προμήθεια των κάτωθι μηχανημάτων:

 

Μηχάνημα

Προϋπολογισμός (€)

1 νέο καλαθοφόρο όχημα ύψους εργασίας τουλάχιστον 24 μ.

95.000

1  νέο ανατρεπόµενο φορτηγό 13tn µε υδραυλικό γερανό αρπάγη και καλάθι

160.000

1 νέος φορτωτής-εκσκαφέας έως 120hp με αρίδα

110.000

   
   

 

 

 

 

 

 «Ο Δήμος Ρόδου «πατάει» σταθερά στα πόδια του» δήλωσε   κατά τη διάρκεια παραλαβής παράδοσης του νέου μηχανήματος ο κ. Χατζηδιάκος και ακολούθως αναφέρθηκε στις προμήθειες μηχανημάτων που έγιναν  τελευταία στα πλαίσια εκσυγχρονισμού  του τροχαίου και μηχανολογικού εξοπλισμού στο Δήμο Ρόδου, όσο στη ΔΕΥΑΡ και το ΡΟΔΑ και συμπλήρωσε. «Όλα αυτά οφείλονται  στο σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής, στην ορθή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών μέσων   και στην εργασία των υπηρεσιακών μας παραγόντων», τους οποίους και ευχαρίστησε για την αποτελεσματικότητα και τη συνεργασία.

Στη διαδικασία προκήρυξης προμήθειας από ευρωπαϊκούς πόρους, βρίσκεται και η πράξη «Προμήθεια μηχανημάτων αντιπλημμυρικής προστασίας Δήμου Ρόδου», που   αφορά την προμήθεια ενός (1) ερπυστριοφόρου προωθητή γαιών και ενός (1) περιστρεφόμενου ελαστιχοφόρου εκσκαφέα, για την κάλυψη των αναγκών αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Ρόδου.

Η προμήθεια έχει προϋπολογισμό 682.000 ευρώ   έχει ενταχθεί  στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του  Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και με την υπ. αρ. πρωτ. 2740/8-8-2019 έχει λάβει προέγκριση δημοπράτησης.  

Τέλος στην τελική φάση βρίσκεται ο διαγωνισμός προμήθειας  τεσσάρων φορτηγών , ενός μηχανήματος πλυντηρίου κάδων , δύο τρίκυκλων οχημάτων προϋπολογισμού 520.000 ευρώ   με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του δήμου Ρόδου, ενώ η ΔΕΥΑΡ πρόσφατα προμηθεύτηκε επτά (7) νέα αυτοκίνητα κλειστού τύπου (κλούβες) για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας.    

 

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Νέος πρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου είναι ο Παναγιώτης Εγγλέζος, ενα έμπειρο συνδικαλιστικό...
Ενα τραγούδι για την Ελένη Τοπαλούδη απο το Διδυμότειχο που δολοφονήθηκε άγρια στη Ρόδο εγραψε και...
ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-Στον ακήρυχτο πόλεμο της ασφάλτου η λίστα των θυμάτων μεγαλώνει συνεχώς...
ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ - Δεν υπάρχει τίποτα πιο βέβαιο από του θανάτου τον...