Νέος κύκλος συναντήσεων εργασίας του Δημάρχου της Η.Ν. Κάσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: Νέος κύκλος συναντήσεων εργασίας του Δημάρχου της Η.Ν. Κάσου.

- Με σκοπό  την  προώθηση των αιτημάτων της Δημοτικής Αρχής αλλά και την  τελική αποδοχή τους  από τους αρμόδιους φορείς ο Μιχάλης Ερωτοκρίτος  προέβη  σε μια νέα σειρά επαφών στην Αθήνα και στη Ρόδο. Πιο συγκεκριμένα ο νέος κύκλος συναντήσεων εργασίας του Δημάρχου της Η.Ν. Κάσου ξεκίνησέ με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη,  και  συνεχίστηκε με την γενική γραμματέα του Πρωθυπουργού Μαρία Διαμαντή, τον γενικό γραμματέα επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης, δια βίου μάθησης και νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων Γιώργο Βούτσινο αλλά  και με τον Πρόεδρο του Δημοτικού  Λιμενικού Ταμείου νότιας  Δωδεκανήσου Παπαοικονόμου Βασίλη στη Ρόδο.

 

 Η συνάντηση του Δημάρχου της Η.Ν. Κάσου με τον κ. Γεραπετρίτη πραγματοποιήθηκε στο γραφείου του Υπουργού Επικρατείας με την παρουσία  της  ομότιμης  καθηγήτριας  του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου  Τόνιας  Μοροπούλου.   Κατά την διάρκεια  της συνάντησης μεγαλύτερη έμφαση δόθηκε στις καθυστερήσεις και τα εμπόδια που προκαλούνται  από τις χρονοβόρες  γραφειοκρατικές διαδικασίες στην υλοποίηση μιας σειράς απαραίτητων έργων υποδομών που επιδιώκει η Δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της (π.χ αντικατάσταση της περίφραξης του Δημοτικού Αερολιμένα Η.Ν. Κάσου "Μάρκος Μαλλιαράκης", πλακοστρώσεις, ασφαλτοστρώσεις κ.α). Επισημάνθηκε δε η αναγκαιότητα της εύρεσης κεφαλαίων χρηματοδότησης αλλά και της πραγματοποίησης  των  εργασιών  του κρίσιμου για την ασφάλεια των οδηγών έργου της συντήρησης της ασφαλτόστρωσης  ολόκληρου του  οδικού δικτύου της Η.Ν. Κάσου, άλλο ένα έργο που υλοποίηση του επιδιώκεται εδώ  και δυο χρόνια. 

 

   Επιπλέον συζητήθηκαν, η αναγκαιότητα έγκρισης χρηματοδότησης των αιτημάτων του Δήμου Η.Ν. Κάσου από το πρόγραμμα «Αντώνης  Τρίτσης». Η στελέχωση του ΠΠ Ιατρείου Η.Ν. Κάσου από μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η στελέχωση και η επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας. Η ίδρυση του εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου. Για τον πρωτογενή τομέα η πρόσληψη μονίμου κτηνίατρου και η λύση του προβλήματος της ανεπιτήρητης βόσκησης. Κλείνοντας με την αναγκαιότητα της εξασφάλισης αναβαθμισμένων υπηρεσιών συγκοινωνίας του νησιού. Αφενός με την δρομολόγηση αξιόπλοων πλοίων α΄ κατηγορίας στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και αφετέρου ανταγωνιστική αεροπορική σύνδεση της Η.Ν. Κάσου με τη ύπαρξη  ανταποκρίσεων  από τα κεντρικά αεροδρόμια της χώρας Αθήνας, Ρόδου και Καρπάθου πάντα  με το αίτημα εξασφάλισης χαμηλών ναύλων (πραγματική εφαρμογή επιδοτήσεων) για τους ταξιδιώτες με προορισμό την Η.Ν. Κάσο.

 

    Στο πλαίσιο των ενεργειών της Δημοτικής αρχής για την ανάδειξή της μεγάλης ιστορίας και της ναυτοσύνης των Κασιωτών ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου βρισκόμενος στα τελικά βήματα  για την ίδρυση  της σχολής Καραβομαραγκών στην Η.Ν. Κάσο   κατέθεσε τις προτάσεις του σχετικά με την λειτουργία της στον αρμόδιο γενικό γραμματέα επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης, δια βίου μάθησης και νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων Γιώργο Βούτσινο αλλά και στην γενική γραμματέα του Πρωθυπουργού Μαρία Διαμαντή. Κατά την διάρκεια των συναντήσεων  αυτών τόνισε  ότι η λειτουργία της εν λόγω σχολής  στην Η.Ν. Κάσο θα συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και θα δώσει νέα πνοή στο νησί  ενώ ταυτόχρονά θα γίνει το μέσο για την διάδοση της  μακράς ιστορίας του νησιού στον τομέα της ναυτοκατασκευαστικής.

 

  Στην συνέχεια αναζητώντας προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση και την  ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα του νησιού  επισκέφτηκε στο γραφείο της, την ομότιμη  καθηγήτρια  του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου  Τόνια  Μοροπουλου   η οποία  έχοντας ως  στόχο την αναγνώριση  και την ανάδειξη των  τοπικών  προϊόντων του πρωτογενούς τομέα  πρότεινέ  την υλοποίηση του προγράμματος « Ταυτοποίηση γάλακτος, τοπικών τυριών και ποσοτικός προσδιορισμός της αναλογίας αιγείου και πρόβειου γάλακτος της Κάσου». Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να επιτευχθεί η προστασία των τοπικών αυθεντικών αγροτικών προϊόντων. Ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου αξιολογώντας το πρόγραμμα θετικά κατέθεσε σχετικό αίτημα για την χρηματοδότηση  του από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων. Το θέμα αυτό θα αναλάβει ο νέο-ορισμένος άμισθος Αντιδήμαρχος του πρωτογενούς τομέα  Γιώργος Μιχ. Ζούλης.

 

 Κλείνοντας τον κύκλο των επαφών του ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου  επισκέφτηκε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου νότιας  Δωδεκανήσου Παπαοικονόμου Βασίλη και την προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών Μαρίκα Δεληγιάννη προωθώντας τα αιτήματα του Δήμου της Η.Ν. Κάσου που αφορούν:

 

  Την δημιουργία κτιριακών υποδομών για την στέγαση και λειτουργία ψαραγοράς στη Η.Ν. Κάσο. Την τοποθέτηση στεγάστρου επιβατών στον κεντρικό λιμένα του νησιού,  την προμήθεια και την τοποθέτηση προσκρουστήρων επίσης στον κεντρικό λιμένα. Την αδειοδότηση και  την  έναρξη εργασιών για την συντήρηση του καρνάγιου έξω από το λιμανάκι της Μπούκας. Την σύνταξη μελέτης για την δημιουργία ξυλοπεζόδρομου από το Συμιακό γιαλό προς τη ράμπα του νέου λιμανιού. Τέλος εγκρίθηκε από το ΔΣ  του Δ.Λ.Τ.Ν.Δ  η σύνταξη  μελέτης  δημιουργίας  προσήμενου  μόλου του λιμανιού που χρήζει άμεσης αποκατάστασης.

 

  

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...