Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο!


Παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου μετά από καιρό

Πρόκληση της Άγκυρας μετά από αρκετό καιρό με την υπέρπτηση αριθμού μαχητικών της αεροσκαφών πάνω από Ελληνική μικρονησίδα, λίγες μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση της αιφνιδιαστικής ενεργοποιήσεως – για πρώτη φορά – της ιατρικής ομάδος αμέσου επεμβάσεως της Δυνάμεως Ταχείας Επεμβάσεως του ΓΕΕΘΑ που στάλθηκαν με ελικόπτερο CH-47SD Chinook στην Κάρπαθο και στη Μεγίστη.

Πιο συγκεκριμένα. Ένας σχηματισμός έξι Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από τέσσερα F-4E Phantom II “Terminator” και δύο F-16C, εισήλθε στις 15:34 εντός του FIR Αθηνών στα Νότια της Χίου. Από τα αεροσκάφη αυτά τα 4 F-4E Terminator του σχηματισμού πραγματοποίησαν στις 15:48 υπέρπτηση πάνω από τη νησίδα Μακρονήσι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων σε ύψη κυμαινόμενα από 500 έως 2.500 πόδια, ενώ την ίδια ώρα τα δύο F-16C του σχηματισμού πραγματοποίησαν στις 15:52 υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Στρογγυλή του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων σε ύψη μεταξύ 4.000 έως 5.000 πόδια, καλύπτοντας έτσι τα πρώτα αεροσκάφη. Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 15:53 στα Νότια της Σάμου.

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

parapolitika

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...