Νέα σύλληψη στην Κω για το παράνομο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Σύλληψη ημεδαπής και παράνομα εισερχομένων αλλοδαπών στην Κω από την Τουρκία 

-Στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών των στελεχών Γρ. Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Κω και έπειτα από στοχευμένους ελέγχους στον επιβατικό λιμένα ν. Κω, προέβησαν στη σύλληψη ενός αλλοδαπού, βραδινές ώρες την 02.02.2021.

 

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός δεν έφερε νομιμοποιητικά έγγραφα, ενώ κατείχε και επέδειξε μισθωτήριο συμβόλαιο ακίνητης περιουσίας  αμφιβόλου γνησιότητας, το οποίο προμηθεύτηκε προκειμένου να χρησιμοποιήσει ώστε να μεταβεί στην ενδοχώρα.

 

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Κω προέκυψε η σύλληψη 73χρονης ημεδαπής που διατηρεί ξενοδοχειακή μονάδα στη Κω, στην οποία φέρεται ότι διαμένουν αλλοδαποί που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την Τουρκία χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα και τελούν σε αναμονή έως ότου προμηθευτούν με πλαστά χαρτιά και εισιτήρια με πλαστά στοιχεία, προκειμένου εν συνεχεία προωθηθούν στην ενδοχώρα. Σε νομότυπη κατ' οίκον έρευνα στα δωμάτια της προαναφερόμενης μονάδας, συνελήφθησαν τέσσερις (04) επιπλέον αλλοδαποί που στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν ταυτότητες ευρωπαϊκής χώρας και μισθωτήρια αμφιβόλου γνησιότητας.

 

Τα προαναφερόμενα έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας τους τα προμήθευσε ο ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων που διέμεναν στα δωμάτια, ενώ, κατά την διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος είχε προμηθεύσει με άδεια διαμονής και μισθωτήριο συμβόλαιο αμφιβόλου γνησιότητας έναν επιπλέον αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ κατά την προσπάθειά του να μεταβεί αεροπορικώς  στην Αθήνα. 

 

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Λιμενική Αρχή Κω σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), διότι από την συλλογή και επεξεργασία των  στοιχείων φαίνεται ότι η υπόθεση διασυνδέεται με την εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Κω στην παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Κω, διαμονή τους σε safe house και στη συνέχεια προμήθειά τους με πλαστά έγγραφα προκειμένου να μετακινηθούν στην ενδοχώρα, με σκοπό τη σύλληψη και άλλων μελών του κυκλώματος. 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...