Νέα Διοίκηση στην Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδ/σου - Επανεκλογή του Χρήστου Μιχαλάκη στη θέση του προέδρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Νέα σελίδα στην ιστορική πορεία της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, σηματοδοτεί η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

- Το πέρασμα σε μια νέα περίοδο κομβικής σημασίας, στην μέχρι σήμερα πορεία της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, σηματοδοτούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης και των λοιπών οργάνων της Ένωσης, παράλληλα με τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 18.02.2023.

 

Για πρώτη φορά από την απόφαση της Ένωσης να συμπεριλάβει στους κόλπους της όλη την Δωδεκάνησο, οι αρχαιρεσίες διεξήχθησαν με την συμμετοχή τουριστικών πρακτόρων από όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων που εκπροσωπεί η Ένωση, καθώς και με τη συμμετοχή των Ναυτικών Πρακτόρων, που εντάχθηκαν επίσης στην Ένωση, τον Μάρτιο του 2021.

 

Σημειώνεται ότι από το καλοκαίρι του 2020,  υπό το βάρος των κρίσιμων συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία για τον παγκόσμιο τουρισμό, και λόγω της ανάγκης ενίσχυσης του παρεμβατικού ρόλου της  στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων, το τότε διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου αποφάσισε να μετεξελιχθεί σε Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, με σκοπό την επέκταση της εμβέλειας της δράσης της Ένωσης, ώστε να συμπεριλάβει, να καλύψει και να αντιπροσωπεύσει όλα τα τουριστικά πρακτορεία, όλων των επιμέρους  κλάδων, σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, ανεβάζοντας  στα 13 τον αριθμό των νησιών που βρίσκονται πλέον κάτω από την ομπρέλα της και  σηματοδοτώντας  την έναρξη μιας νέας φάσης στην ιστορική πορεία της.

 

Λίγους μήνες μετά, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, ένωσε τις δυνάμεις της και με τους ναυτικούς πράκτορες, λειτουργώντας πλέον αλληλένδετα και ενισχύοντας την ενιαία φωνή διεκδίκησης και επίλυσης κοινών προβλημάτων. 

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με ισχυρή πλέον εκπροσώπηση του βορείου συγκροτήματος και των ναυτικών πρακτόρων, δεσμεύεται να συνεχίσει την συμπόρευση και τη συνεργασία με τον πρώτο και δεύτερο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα δευτεροβάθμια όργανα που συμμετέχουμε, το ΕΒΕΔ,  καθώς και με όλους του άμεσα εμπλεκόμενους  θεσμικούς εκπροσώπους των τοπικών παραγωγικών φορέων και των εργαζομένων. Μια συνεργασία που αποδείχθηκε απολύτως επιτυχημένη και με μετρήσιμα αποτελέσματα την τριετία της υγειονομικής, ενεργειακής και οικονομικής κρίσης, διαμορφώνοντας μια νέα κουλτούρα, αλλά και εμπειρία, η οποία πλέον αποτελεί ανάχωμα στις κρίσεις αλλά και εγγύηση για την βιωσιμότητα του πιο ευαίσθητου κλάδου της οικονομίας, του τουρισμού.

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκτός από την ενεργή του συμμετοχή στον ΠΡΟΤΟΥΡ, δεσμεύεται επίσης να συμμετάσχει ενεργά στον μετασχηματισμό της Ρόδου στον πρώτο παγκοσμίως βιώσιμο τουριστικό προορισμό, μέσω του project “The Rhodes Co–Lab Sustainable Destination” ένα παγκόσμιο στοίχημα, που έχει στέψει πάνω μας το ενδιαφέρον της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, καθιστώντας μας εξέχον μέρος της συνολικής προσπάθειας μετασχηματισμού του παγκόσμιου τουρισμού.

 

Σε αυτές τις περιόδους των διαδοχικών κρίσεων, είναι σημαντικό να εργαζόμαστε ενώνοντας δυνάμεις, για την μετατροπή τους σε ευκαιρίες. Όχι μόνο για την επιβίωση, αλλά για την βιωσιμότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη.

 

Σε αυτό το ιστορικής σημασίας στοίχημα, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, δηλώνει παρούσα.

 

Ειδικότερα, εξελέγησαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, οι αντιπρόσωποι της Ένωσης στην Ομοσπονδία FedHatta και τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

 

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, έχουν ως εξής:

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Πρόεδρος:                       Μιχαλάκης Χρήστος

Αντιπρόεδρος:          Σαμαράς Ευριπίδης

Γεν.Γραμματέας:     Χατζηλιαμής  Αναστάσιος                                                 

Ταμίας:                      Κάππα Γιολάντα

Εντεταλμένος Ναυτικών πρακτόρων &

θαλασσίου Τουρισμού: Ροδίτης Μιχάλης

Μέλη :                   Κουρούνης Κώστας

                             Αμπντέλ Γιώργος

                                    Τυρινόπουλος Σπύρος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...