Νέα διαμαρτυρία των Αστυνομικών Ενώσεων του Ανατολικού Αιγαίου για μεταφορά μεταναστών χωρίς καμία προστασία για κορωνοιό

 Ανατολικό Αιγαίο 20-03-2020 

Προς : Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

            Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη  

   

Κύριε  Αρχηγέ

Σήμερα 20-03-2020 έχετε διατάξει να μεταφέρουν από τα νησιά του Βορείου Αγαίου 604 μετανάστες συνοδευόμενοι από 30 Αστυνομικούς και από τα νησιά του Νοτιου Αιγαίου περίπου 700 συνοδευόμενοι από άλλους 30 Αστυνομικούς. Οι συγκεκριμένοι μετανάστες φιλοξενούνταν τις τελευταίες ημέρες σε υπαίθριους χώρους σε διαφορά νησιά χωρίς να έχουν υποβληθεί σε κανένα έλεγχο για την κατάσταση της υγείας  τους. Το αν έχει τηρηθεί η νομιμότητα σχετικά με τον αριθμό συνοδών για κάθε μεταγωγή δεν γίνετε λόγος. Άλλωστε από τις εγγραφές διαταγές σας προκύπτουν οι ευθύνες  σας σε περίπτωση που δημιουργηθεί το οποιοδήποτε θέμα (απόδραση, επεισόδια κ.α.). Αυτό που μας δημιουργεί τεράστια ανησυχία είναι το γεγονός ότι καλούνται οι συνάδελφοι μας να ταξιδέψουν περίπου 23 ώρες  σε ένα κλειστό χώρο όπως είναι το συγκεκριμένο πλοίο που τους μεταφέρει με μοναδική προστασία μια μάσκα και ένα αντισηπτικό.

Με όλα τα παραπάνω οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι για άλλη μια φορά οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούνται ως πρόβατα επι σφαγής ή θεωρείτε ότι το DNA μας έχει αντισώματα στον κορονοϊό. Επειδή δυστυχώς  δεν συμβαίνει το δεύτερο σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Είναι οξύμωρο από την μια να εκδίδετε καθημερινά διαταγές με οδηγίες για να προστατευτούμε  από την πανδημία και από την άλλη να διατάζετε υπηρεσιακές ενέργειες με τόση προχειρότητα. Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι όποια   διαταγή  και αν έχει σταλεί μοναδικό σκοπό έχει να προστατευτείτε εσείς και να καλυφθείτε από τυχών ευθύνες που θα σας αποδοθούν.

Κύριε Αρχηγέ

Οι ώρες είναι κρίσιμες για την χώρα και για όλους μας και οι συνάδελφοι μας έχουν αποδείξει ότι το έχουν αντιληφθεί με την στάση τους στον Έβρο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και όπου άλλου έχει χρειαστεί.

 Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι επιτελικοί που εκδίδουν τις διαταγές και δεν έχουν εκτελέσει ποτέ τέτοια καθήκοντα όπως αυτά που διατάζουν για να ξέρουν τις δυσκολίες, είναι ότι δεν ακούνε αυτούς που ξέρουν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Β. ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ν. ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ν. ΛΕΣΒΟΥ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ν. ΣΑΜΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ν. ΧΙΟΥ

ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΑΠΕΣΣΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

 

Φωτογραφικό υλικό

DODEKANISOS SEAWAYS

dodekanisos seaways

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Ως τον ελάχιστο φόρο τιμής που οφείλει να αποτίσει η Πολιτεία στο πρόσωπο του Δημήτρη Κρεμαστινού...
Ο Μανώλης Σαββής είναι ο νέος Διευθυντής του κεντρικού καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Ρόδο,...
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ-Πολιτικός χρόνος, αμφίσημη πολυσυζητημένη έννοια, νεολογισμός; επικοινωνιακό...
Η Dodekanisos Seaways γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας της και προσφέρει 20% Έκπτωση και Δωρεάν...