Νέα Αρχή Ρόδου: «Να αποφορτιστεί το κλίμα τοξικότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου» - Να συζητηθούν, επιτέλους, τα σοβαρά ζητήματα του τόπου

Δελτίο Τύπου

 

«Να αποφορτιστεί το κλίμα τοξικότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου»

·       Να συζητηθούν, επιτέλους, τα σοβαρά ζητήματα του τόπου

 

 

   Οι εικόνες που είδαν όλοι οι δημότες της Ρόδου, κατά τη διάρκεια της 3ης Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής (12/7/2024) και γίναμε όλοι μάρτυρες των διαδραματισθέντων, δεν τιμούν κανέναν. Ούτε τους πρώην, ούτε τους νυν και νεοεκλεγμένους αυτοδιοικητικούς στο ανώτατο πολιτικό όργανο του νησιού.

 

Παρακολουθήσαμε τη συνεδρίαση να διεξάγεται με έντονες αντεγκλήσεις, ακούσαμε να εκστομίζονται βαριές κουβέντες και προσωπικές επιθέσεις ανάμεσα στον τέως Δήμαρχο, Αντώνη Καμπουράκη και το νυν, Αλέξανδρο Κολιάδη. Ακούστηκαν σκληροί χαρακτηρισμοί μέχρι και προειδοποιήσεις για προσφυγή στη Δικαιοσύνη ενώ δεν έλειψαν και οι αποχωρήσεις.

 

   Η ουσία είναι ότι, ενώ ο Ροδιακός λαός περιμένει να ακούσει έναν γόνιμο διάλογο, με επιχειρήματα, προτάσεις και λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο, δεν βλέπει καμία ουσιαστική παρέμβαση.  

 

Η τοξικότητα, δεν ευνοεί καμία πλευρά. Ούτε η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, ούτε οι βαριές κουβέντες, ούτε οι αντεγκλήσεις, βοηθούν τον πολιτικό διάλογο και κατ' επέκταση, τον διάλογο με την κοινωνία και τους πολίτες.

 

   Δεν έχουμε ξαναδεί τα τελευταία χρόνια, μέσα σε συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, να αφαιρείται ο λόγος από δημοτικούς συμβούλους, να γίνεται διάλογος σε υψηλούς τόνους (και μάλιστα με κλειστά μικρόφωνα) και να συντηρείται αυτό το κλίμα της τοξικότητας εκατέρωθεν.

 

Κρίνεται, δηλαδή αναγκαίο να κυριαρχήσει η λογική αλλά προπάντων να κυριαρχήσει η ψυχραιμία.

 

   Ασφαλώς και πρέπει να συζητούνται τα θέματα που θέτουν οι παρατάξεις και να απαντάει η νυν δημοτική αρχή. Όμως, υπάρχουν κανόνες και πρέπει να τηρούνται. Επιπλέον, ο ίδιος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πρέπει να καταλάβει το ρόλο του και να αναλάβει να τηρήσει τον κανονισμό και με την ανάλογη ψυχραιμία να βοηθήσει το διάλογο.

 

Ορθώς, κάποια ζητήματα αποσύρθηκαν για να μην πυροδοτήσουν το κλίμα, περαιτέρω.

 

   Η εποχή που διανύουμε είναι κρίσιμη για τη Ρόδο. Οι εξελίξεις και οι προκλήσεις που θα έρθουν στο προσεχές διάστημα, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, θα πρέπει να βρουν τη Δημοτική Αρχή, πανέτοιμη για να τις αντιμετωπίσει.

 

   Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της καλοκαιρινής σεζόν και δεν έχουμε δει λύσεις επί της ουσίας, για τα στοιχειώδη.

 

Εάν η λογοδοσία γινόταν με σωστούς όρους, θα έπρεπε να μας έλεγε η Δημοτική Αρχή, γιατί δεν δρομολογεί λύσεις σε μείζονα θέματα που ταλανίζουν τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού μας; Ζητήματα όπως η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, το οποίο γίνεται επικίνδυνη μάστιγα με τόσα τροχαία καθημερινά, αλλά και πλείστα προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα των κατοίκων. Εκεί περιμένουμε τη δράση της Δημοτικής Αρχής και εκεί θα κριθεί εντέλει με βάση την αποτελεσματικότητα της.

 

   Ένα τελικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: να ευχηθούμε, να μην ξαναγίνουμε μάρτυρες μιας τέτοιας συνεδρίασης, αφού στην πολιτική ζωή της Ρόδου, δεν αξίζει τέτοιο επίπεδο.

 

 

 

 

Οι πρώην αυτοδιοικητικοί

 

Καραταπάνης Σάββας 

Χριστόδουλου Σάββας

Σπυρόπουλος Σπύρος

Καλαποδάκης Βασίλης

Ιωσήφ Δημήτρης

Βυρίνης Θανάσης

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η δήμαρχος Τήλου σε ανάρτηση της περιγράφει την περιπέτεια προσφύγων που έφθασαν στο νησί, τους...
Με φωτογραφίες εξαιρετικές, όπως πάντα,  ο Βασίλης Καυμένακης απεικονίζει δυστυχώς την...
Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...