Μ. Γλυνός: Με εντατική δουλειά μπορούμε να μετατρέψουμε το Νότιο Αιγαίο σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών

Μ. Γλυνός: Με εντατική δουλειά μπορούμε να μετατρέψουμε το Νότιο Αιγαίο σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών

-Την περιοδεία του στην Νάξο συνέχισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός, μετά την επιστροφή του από την Αμοργό.

Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Γιώργο Γκούφα, Μιχάλη Φραγκίσκο και Αντώνη Χατζηιωάννου, ο επικεφαλής της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου” επισκέφθηκε τα γραφεία της ΔΕΗ και της ΕΛ.ΑΣ., την ΔOΥ Νάξου και τον Δικηγορικό Σύλλογο όπου συνομίλησε με πολίτες και εργαζόμενους.

Στη συνέχεια ο κ. Μανώλης Γλυνός, επισκέφθηκε του Δημοτικού Λιμενικό Ταμείου Νάξου όπου κ. Νίκος Σέργης, τον ξενάγησε στα γραφεία και τον ενημέρωσε για το νέο χωροταξικό των λιμένων του νησιού.

Κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ο κ. Μ. Γλυνός αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα Λιμενικά Ταμεία στην ανάπτυξη του τουρισμού στα νησιά μας. Αναφέρθηκε στην δημιουργία Τοπικών Οργανισμών Διοίκησης Προορισμού (Destination Management Organization) σε συνεργασία με τους Δήμους, τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, τα τοπικά επιχειρηματικά επιμελητήρια και φορείς.

«Περιφέρεια και Δήμοι, με πνεύμα συνεργασίας και συνέργειας χωρίς ανταγωνισμούς, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των νησιών μας. Απαιτείται βέβαια η δημιουργία τοπικών δομών και οργανισμών ανά νησί ή και επαρχείο που θα μετέχουν όλοι οι φορείς. Ως Περιφερειακή Αρχή δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε οικονομικά τους οργανισμούς αυτούς ανά νησί ή επαρχείο, οι οποίοι θα αποτελέσουν την πλατφόρμα επιστημονικής παραγωγής και εξειδίκευσης μίας Εκσυγχρονισμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης. Μπορούμε να το πετύχουμε γιατί διαθέτουμε τα κατάλληλα στελέχη, συνδυάζοντας εντατική δουλειά, πίστη και όραμα. Με εντατική δουλειά μπορούμε να μετατρέψουμε το Νότιο Αιγαίο σε Περιφέρεια τεσσάρων εποχών και να πάψουμε να είμαστε Περιφέρεια Χειμερίας Νάρκης», επισήμανε ο κ. Μ. Γλυνός

Στη συνέχεια ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, επισκέφθηκε καταστήματα και συνομίλησε με επαγγελματίες και εργαζόμενους για τα ζητήματα της καθημερινότητας που τους απασχολούν αλλά και για την προοπτική της περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης του νησιού.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου αναχώρησε για την Ιο.  

Από το Γραφείο Τύπου

 

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Natalie Christopher  .. ήταν στη Ρόδο τον Οκτώβρη του 2018... -Της  Πίτσας Χατζή...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ-Ένας από τους ανθρώπους- δημοσιογράφους που έζησαν την ποδηλασία στα «χρυσά» της...
Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΓΟΝΩΝ -Όταν την κορυφή του βουνού την δύναμη και τις αντοχές δεν έχεις για να την...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Ρόδος, 12 Ιουλίου 2019 -Νέα παρασημοφόρηση της κα Αλίκης Μοσχή- Gauguet με...