Μύρισε εκλογές στη Κάρπαθο - Του Μανώλη Δημελλά

Μύρισε εκλογές στη Κάρπαθο.

 Το νέο τεχνικό πρόγραμμα που κατατέθηκε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρπάθου άναψε φωτιές. Το σύνολο ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ, με τα μισά να μπαίνουν από το ΕΣΠΑ,

τα 418000 από το ΣΑΤΑ, ενώ οι ιδίοι πόροι να φτάνουν τα 373.000 ευρώ.

Το θέμα που φαίνεται να οπλίζει τις θαλάμες των όπλων τόσο στην αντιπολίτευση, όσο και σε συμβούλους της συμπολίτευσης, φαίνεται να είναι το ποσό διάθεσης χρημάτων από ίδιους πόρους του Δήμου.

Πρώτος ο εκπρόσωπος της μείζον αντιπολίτευσης Λάμπρος, ξεκινά τον χόρο των διαφωνιών με τη φράση:

"Τέρμα η περίοδος χάριτος".

Συγκεκριμένα ανέφερε τα διαθέσιμα ποσά, τόσο για τα Πηγάδια όσο και για τα χωριά. Στάθηκε ειδικά στα 3000 ευρώ, που πρόκειται να διατεθούν από τους ιδίους πόρους στην πρωτεύουσα της Καρπάθου, αφήνοντας αιχμές για τα χωριά, όπως το Όθος στο οποίο το ποσό είναι 17000 ευρώ.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Γ. Μηνατσής, που αναρωτήθηκε αν το τεχνικό πρόγραμμα έγινε με καρμπόν από τα προηγούμενα. Πιστεύει ότι το τεχνικό πρόγραμμα θέλει έναν άλλο τρόπο διαχείρισης, άλλη λογική και διαφορετική νοοτροπία. Όπως είπε χαρακτιρηστικά:

"Είναι θέμα πολιτικής ευθύνης η μη ψήφιση του τεχνικού προγράμματος 2014".

Τα αίματα άναψε με την επτάλεπτη παρέμβαση του ο Θεοδόσης Μαστρομηνάς, όπως είπε, περιμένει ακόμα απαντήσεις για την πορεία των περασμένων προγράμματων. Διάβασε κωδικούς και τους σύγκρινε με το υπό κατάθεση, τεχνικό πρόγραμμα. Περίμενε απαντήσεις για μικρά και μεγάλα έργα που ξανατοποθετούνται για πιστώσεις.

Με παρέμβαση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του αφαιρέθηκε ο λόγος αφού η παρέμβαση του ξεπέρασε τα όρια του χρόνου.

Μετά τις παρεμβάσεις των δημοτικών και τοπικών συμβούλων το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Καρπάθου. Οι σκιές που άφησαν για τα έργα στο Όθος, αλλά και οι τοποθέτησεις που απομονώνουν λεπτομέρειες από το πρόγραμμα, βάρυναν στην πρώτη τοποθέτηση του.

"Δεν πρόκειται για απολογισμό του προηγουμένου τεχνικού έργου 2013. Θα έρθει και για αυτό ή ώρα. Ούτε και γίνεται στο χωριό μου, το Όθος δρόμος 11 χλμ. Αυτά είναι μικροπολιτική παλαιάς κοπής.

Το πρόγραμμα έχει καταρτιστεί σύμφωνα με την πραγματικότητα. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, αλλά να έχουμε συνολική άποψη και να μην λέμε σοφιστίες".

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα 2014, αλλά η μη αναμενόμενη αρνητική ψήφος έρχεται από την  δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας Μαρία Χριστοδούλου.

Οι επόμενοι μήνες προβλέπονται εξαιρετικά ενεργοί για τους Καρπάθιους.

Οι εκλογές τον προσεχή Μάη θα φέρουν τα πάνω-κάτω στο Δήμο;

Θα περιμέναμε να κάτσουν κάτω και να βρουν μια χρυσή τομή, αντίθετα έδειχναν όλοι να βιάζονται να κλείσουν τα φώτα από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. 

Κρίμα άλλοι να δίνουν ψύχη για το νησί και οι πολιτικοί να κάνουν σαν κοκόρια που ψάχνουν μόνο ψήφους. Αλήθεια περίμεναν τα ανοιχτά μικρόφωνα για να μάθουν αλήθειες για τα έργα, αν έγιναν ή αν δεν έχουν γίνει;

Πάλι θα ψηφιστούν αδέρφια και ξαδέρφια, οι μεγάλες φαμίλιες θα ψάχνουν πόρτα-πόρτα τους ψηφοφόρους και οι πολιτικοί θα κομπάζουν για τις ικανότητες τους;

Ας τρέξουν αύριο στο πανηγύρι να κοκκορευτούν, πόσο καλά τα είπαν... μετέφεραν άλλωστε τη συνεδρίαση για την Τετάρτη γιατί αύριο θέλουν να πάνε στο πανηγύρι.

Μεγάλη η Χάρη της Αγίας Σοφίας, να μας φώτιζε και λίγο...

Manolis Dimellas
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...