Μόνο για έξυπνους...Του Γιάννη Παρασκευά

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΟΥΣ


Αν τυχόν δεν παραδέχεσαι ότι είσαι "έξυπνος και ξερόλας" μη μπεις στον κόπο να διαβάσεις παρακάτω.

Τα όσα διατυπώνονται σε αυτές τις λίγες γραμμές αφορούν μόνο "έξυπνους", όλοι οι υπόλοιποι είμαστε για να επιβιώνουν και να διακρίνονται αυτοί που ανήκουν σε αυτήν την περιούσιο ομάδα.

Αν δεν υπήρχαν οι "ηλίθιοι" και οι "βλάκες" ποιο θα ήταν το κριτήριο για τους  "έξυπνους";

Το δυστύχημα σε αυτόν εδώ τον τόπο είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί "έξυπνοι" με πολλές φαεινές, καινοτόμες και ανατρεπτικές ιδέες που στο τέλος από την αδυναμία μας να επιλέξουμε μέσα από αυτή την πληθώρα των ιδεών μένουμε στη μαύρη μας "τύφλα και στραβάρα".

Αμαρτία εξομολογημένη, ζητώ ταπεινά συγνώμη γιατί μέσα στην "ηλιθιότητα" μου δεν κατάφερα να κατανοήσω το μέγεθος της καινοτομίας, της επαναστατικότητας, των προϋποθέσεων ευημερίας του τόπου, την ευκαιρία εκμετάλλευσης τόσων επιτυχημένων Αυτοδιοικητικών στελεχών, δεν είναι κρίμα και άδικο τόσα αξιόλογα μυαλά να μένουν στο περιθώριο και να μην δημιουργηθούν μερικές θέσεις-καρέκλες για την αξιοποίηση τους; με την δημιουργία όχι τριών ή τεσσάρων Δήμων στο Νησί μας αλλά δέκα ή δέκα πέντε, δεν είναι ηλιθιότητα ο παραγκωνισμός κάποιων και η αξιοποίηση κάποιων άλλων;

Οι πολλοί μόνο στο "φαγητό" βλάπτουν, όπου δουλεύουν πολλοί υπάρχουν μεγαλύτερα οφέλη, πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κάποιος για να μην καταλαβαίνει αυτή την απλή αλήθεια;

Το ομολογώ, η άγνοια μου με οδήγησε σε λάθος συμπεράσματα, μόλις είδα το φως "ανέβλεψα", η ανυπαρξία μυαλού και το μέγεθος της ηλιθιότητας μου δεν μου επέτρεπαν να κατανοήσω την διορατικότητα των εμπνευστών της πρότασης των πολλών Δήμων στο Νησί και το πλήθος των πλεονεκτημάτων της.

Οι έξυπνοι παραδέχονται, οι πονηροί δικαιολογούνται και οι ηλίθιοι επιμένουν, αν και ηλίθιος έκανα την επιλογή μου και παραδέχομαι την άγνοια μου και το λάθος των επιλογών μου, αφήνω σε άλλους την "επιμονή" και την κατάταξη τους σε μια από τις πιο πάνω κατηγορίες ανθρώπων.

Οι επιθυμίες και οι ιδιοτελείς εμμονές όταν αντιστρατεύονται την πραγματικότητα και δεν ευοδωθούν τότε αλλοίμονο στην πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα άλλα επιτάσσει, οι φαντασιώσεις άλλα πλάθουν, γρηγορείται αγαπημένοι μου φίλοι γιατί και τα "όνειρα εκδικούνται".



ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
17/10/13

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...