Μπρουσκέτες με πιπεριές και φρέσκια Dirollo mozzarela - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

Υλικά

12 φέτες από μπαγκέτα

4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές (στρογγυλές ή Φλωρίνης)

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο τριμμένο

2 μπάλες φρέσκια Mozzarella

2 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο

1 κοφτό κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός

2 φλιτζάνια τρυφερά φύλλα ρόκας

ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το τριμμένο σκόρδο με 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο. Με ένα πινέλο, αλείψτε τις φέτες του ψωμιού με το μείγμα του λαδιού και του σκόρδου. Βάλτε τις σε ρηχό ταψί και ψήστε τις για 10 – 12 λεπτά στους 200° C.Βάλτε τις πιπεριές σε ένα ταψί και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο 200° C για 30 -40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε τις από τον φούρνο και βάλτε τις σε ένα μπολ, σκεπάστε τις με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τις για 15 λεπτά. Βγάλτε τις φλούδες και τα σπόρια τους και κόψτε τις σε λωρίδες. Αφήστε τις για λίγη ώρα να στραγγίσουν στο σουρωτήρι.
Κόψτε την Mozzarella σε μικρούς κύβους. Βάλτε σε ένα μπολ τις ψημένες πιπεριές, την Mozzarella, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, το ξίδι μπαλσάμικο, τον βασιλικό, αλατίστε και ανακατέψτε. Βάλτε σε κάθε φέτα ψωμιού λίγη ρόκα και μοιράστε το μείγμα με την Mozzarella και τις πιπεριές.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...