Ο Ενρίκο Καρούζο γεννήθηκε μια μέρα σαν και σήμερα, 25 Φεβρουαρίου 1873. Ένας απο τους διασημότερους -ο διασημότερος ίσως- τενόρους, τραγούδησε στις μεγαλύτερες όπερες σε Ευρώπη και Αμερική, μ’ ένα ευρύ ρεπερτόριο από το λυρικό μέχρι και το δραματικό. Εραστής του καλού ντυσίματος, έκανε τουλάχιστον δυο μπάνια την ημέρα και αγαπούσε το καλό φαγητό και την καλή παρέα. Ήταν προλήπτικός και πάντα κουβάλαγε διάφορα αντικείμενα που του έφερναν καλοτυχία. Έπαιζε χαρτιά με τους φίλους και ήταν φανατικός συλλέκτης γραμματοσήμων, νομισμάτων και ρολογιών. Ήταν πολύ καλός στο σχέδιο. Εχουν σωθεί πολλά σκίτσα φιλων του αλλά και αυτοπροσωπογραφίες. Κάπνιζε βαρειά Αιγυπτιακά τσιγάρα και λέγεται πως η συνήθεια αυτή σε συνδιασμό με την έλλειψη άσκησης και το βαρύ καλλιτεχνικό του πρόγραμμα συνέτειναν στην κακή υγεία ττου τελευταίου χρόνου της ζωής του, που τον οδήγησε και στον θάνατό σε ηλικία 49 ετών. Σημάδι της μεγαλωσύνης του το γεγονός οτι υπάρχουν διάφορες συνταγές μαγειρικής που φέρουν τιμητικά το όνομά του. Η παρακάτω συνταγή είναι δημιουργία του ίδιου του διάσημου τενόρου εμπευσμένη από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Νάπολι.
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙ Α ΛΑ ΚΑΡΟΥΖΟ ΥΛΙΚΑ 500 γρ. Μπουκατίνι – φρεσκες τομάτες κατα βούληση – 1 πιπεριά πράσινη – 2 γλίθες σκόρδο – 1 καυτερή πιπερίτσα – λάδι – ρήγανη – βασιλικός – μαϊντανός, 4 κολοκυθάκια ή όσα θέλουμε. ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Σωτάρουμε στο λάδι το σκόρδο, κάθε γλιθα κομμένη στα τέσσερα. Όταν αρχίσουν να ξανθίζουν προσθέτουμε την πιπεριά και τις ξεφλουδισμένες τομάτες κομμένα σε χοντρά κομμάτια. Ανεβάζουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την ρίγανη, την καυτερή πιπεριά και μπόλικο βασιλικό. Μαγειρεύουμε. Στο μεταξύ κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε. Βράζουμε την πάστα al dente, τοποθετούμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με την σάλτσα, τα κολοκυθάκια και μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο. pavlidiscartoons.com/blog