Μπαρούφα το κλείσιμο της ΕΡΤ τελικά...!


Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία της ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε., αυτοί που απερίσκεπτα έβαλαν λουκέτο στην ΕΡΤ σκέπτονται τώρα πώς θα τα καταφέρουν στην τηλεοπτική κάλυψη των δραστηριοτήτων της Προεδρίας. Διότι ο εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις που απαιτούνται ως υποδομή βρίσκονται στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, το οποίο εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη από τις Πασιονάριες του δημόσιου συνδικαλισμού. Το πρόβλημα είναι πώς θα ανοίξει η ΕΡΤ και πάλι. Αν υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση με σχετικό κυβερνητικό αίτημα, φοβούνται -και δικαιολογημένα- οι εμπνευστές του κλεισίματος της ΕΡΤ ότι θα ξαναρχίσουν οι φωνές περί αυταρχισμού της κυβέρνησης και θα αναβιώσει η εικόνα μιας αυθαίρετης ενέργειας, που έγινε πριν από μήνες και προκάλεσε και διεθνή κατακραυγή, αλλά τώρα ο κόσμος το έχει «χωνέψει» και αδιαφορεί.

Η υπόθεση θυμίζει την παροιμία «Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα». Διότι ο ερασιτεχνικός τρόπος αντιμετώπισης του αναγκαίου εκσυγχρονισμού της λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης δημιούργησε τα εξής προβλήματα: Πρώτον, αυτό το οποίο προαναφέραμε, δηλαδή το πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει η Δημόσια Τηλεόραση για τις ανάγκες της Προεδρίας, καθώς δεν διαθέτει την απαραίτητη υποδομή, έτσι όπως δομήθηκε και λειτουργεί ο νέος φορέας. Η Κατεχάκη και ο εξοπλισμός της επαρκούν για προγράμματα χωρίς πολλές απαιτήσεις. Δεύτερον, με το κλείσιμο της ΕΡΤ -προκειμένου να βρεθούν 2.000 υπάλληλοι προς απόλυση, που δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να τους βρει από αλλού η κυβέρνηση- υφίσταται το Δημόσιο οικονομική ζημία. Υπολογίστηκε ότι ο νέος φορέας θα επιβαρύνει τον Προϋπολογισμό με 130 εκατομμύρια ευρώ τη στιγμή που η ΕΡΤ έδινε στο κράτος 50-60 εκατομμύρια, από το πλεόνασμά της, τα τελευταία χρόνια, έχοντας, μάλιστα, κατοχυρωθεί η υποχρεωτική ύπαρξη πλεονάσματος στην ΕΡΤ τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να υπολογίζεται το ποσό αυτό ως έσοδο στον κρατικό προϋπολογισμό!

Πέραν όλων αυτών, και η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ αποδείχτηκε μία μπαρούφα. Εκτός του ότι το όφελος σε αριθμό προσωπικού θα είναι μόλις 400 άτομα, αφού έναντι των 2.000 που απολύθηκαν θα επαναπροσληφθούν -υποτίθεται και εφ’ όσον εγκρίνει τα χρήματα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους- 1.600, η νέα Δημόσια Τηλεόραση είναι... μία από τα ίδια ή και χειρότερα. Το Μαξίμου θεωρούσε ότι ΣΥΡΙΖΟκρατείτο, ενώ τώρα έχει παραδώσει τον νέο φορέα -σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις κινήσεις Καψή- στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜ.ΑΡ., χωρίς καμία αντίσταση, με τον φόβο ότι αν αντιδρούσε, ενδεχομένως θα προκαλούσε μία νέα κυβερνητική κρίση. Πράγμα που σημαίνει ότι ομολογούν πως μετάνιωσαν για το κλείσιμο της ΕΡΤ επειδή όντως δημιουργήθηκε κρίση με την αποχώρηση της ΔΗΜ.ΑΡ.!


- See more at: http://www.apospasma.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/527760/Default.aspx#sthash.8HqWPwwU.dpuf

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...