Μομφή στην πολιτική που πτωχεύει και εξαθλιώνει το λαό

Δελτίο τύπου-Η κυβέρνηση της ΝΔ με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα που έφερε στη Βουλή, επιδιώκει να ανοίξει για τα καλά το πλιάτσικο στη λαϊκή περιουσία, από τράπεζες και funds στα χρεωμένα νοικοκυριά, στους επαγγελματίες, στους εμπόρους, στους αυτοαπασχολούμενους, στη φτωχομεσαία αγροτιά.

Για την αποπληρωμή των χρεών σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία εκτός της περιουσίας, μπορεί να κατάσχεται μέχρι και ο μισθός ή η σύνταξη, ενώ η οικογένεια θα υποχρεούται να ζει με τη θηλειά στο λαιμό και στα όρια της εξαθλίωσης.

Θέλει πολύ θράσος να χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σαντορινιός τον Πτωχευτικό Κώδικα της ΝΔ «.... ξαφνικό θάνατο των νοικοκυριών», όταν ως κυβέρνηση νομοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «ιδιώνυμο» αδίκημα την αντίσταση σε αυτούς. Ξεχνά να πει ότι η φοροαφαίμαξη συνεχίστηκε και επί δικών τους ημερών, ξεχνά ότι η  κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας ολοκληρώθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΝΔ ολοκληρώνει τώρα το έγκλημα με δικό της νόμο.

Θέλει επίσης πολύ θράσος από τη ΝΔ να χαρακτηρίζει το αίσχος του νέου πτωχευτικού κώδικα ως "δεύτερη ευκαιρία" για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και «τομή» τη μετατροπή τους σε νοικάρη του σπιτιού τους.

Για πρώτη φορά θεσμοθετείται η πτώχευση φυσικού προσώπου για χρέη όχι μόνο τις τράπεζες, αλλά και προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για πρώτη φορά στα χρονικά ο μισθωτός, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο αγρότης, χάνει το δικαίωμα να διαχειρίζεται τα εισοδήματά του, ακόμη και τα μέσα που χρησιμοποιεί για την εργασία του.

Τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τους χώρισε κανένα «χάσμα» για να αρπάξουν την περιουσία του λαού, να τον πτωχεύσουν και να τον εξαθλιώσουν. Όσες μομφές και να κάνει ο ένας στον άλλο στη Βουλή δεν κρύβεται με τίποτα η στρατηγική τους σύμπλευση.

Γι αυτό τη μομφή πρέπει να τη δώσει ο ίδιος ο λαός με τους αγώνες του ενάντια σε όλους όσους υπηρετούν μια πολιτική αδυσώπητου πτωχευτικού κώδικα για τις ανάγκες του.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...