Μιχάλης Μαντικός: Συνεχίζουν τα προβλήματα συντήρησης του κοιμητηρίου «Ταξιάρχης»

"Δελτίο τύπου Μιχαήλ Μαντικού, Ανεξάρτητου Συμβούλου Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου: Συνεχίζουν τα προβλήματα συντήρησης του κοιμητηρίου «Ταξιάρχης»

 

Δυστυχώς η συντήρηση των εγκαταστάσεων της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου  συνεχίζει να βρίσκεται σε μη αποδεκτή κατάσταση και αντιδιαμετρικά αντίθετη με την υποσχεθείσα «λάμψη» της. 

Έτσι, σύμφωνα με το άρθρο 83 του Ν.3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 84 του Ν.4555/2018 που προβλέπει ότι, το Συμβούλιο της Κοινότητας μεριμνά , μεταξύ άλλων, για τη συντήρηση του κοιμητηρίου, προέβη σε συνεργασία με την αρμόδια υπάλληλο, σε σχετικό έλεγχο , όπου διαπιστώθηκε διαρροή στο δίκτυο υδροδότησης (βλ. εικ.1 ), η οποία μάλιστα έχει δημιουργήσει αύλακα που καταλήγει στο πλησιέστερο κανάλι ομβρίων υδάτων.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι εντός μνήματος έχει αναπτυχθεί δέντρο το οποίο έχει καταστρέψει το άνω μέρος του μνημείου, γεγονός που αποτελεί κίνδυνο για τους διερχόμενους (βλ. εικ.2 ).

 

Κατόπιν των ανωτέρω ζήτησα από τους: (α) Καρίκη Κώστα, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Περιβάλλοντος , Πρασίνου και Παραλιών, (β) Τσίκκη Δημήτρη, Πρόεδρο ΔΕΥΑΡ και (γ) Στάμο Αθανάσιο, Αντιδήμαρχο Εκκλησιαστικών θεμάτων, Σχέσεων με την Εκκλησία, Θρησκευμάτων και Κοιμητηρίων, με κοινοποίηση στις αρμόδιες διευθύνσεις του Δήμου, να προβούν  στην επισκευή της διαρροής και στην διευθέτηση του μνημείου κατά την επιστημονική πρακτική και με σεβασμό προς το μνημείο και τους συγγενείς."

 

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Με τιμή

Μιχαήλ Β. Μαντικός

Ανεξάρτητος Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου


 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...