Μια πρώτη δυναμική κινητοποίηση στη Γλύστρα - Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος συνεχίζεται

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΓΛΥΣΤΡΑ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

Όλους αυτούς τους μήνες που εξελίσσεται βήμα – βήμα "στο σκοτάδι" η μεγάλη αυθαίρετη κατασκευή στην παραλία Γλύστρα, κάτοικοι της περιοχής, σύλλογοι και φορείς έχουμε αντιδράσει και αναδείξει το θέμα δημόσια με διάφορους τρόπους.

Όμως οι αρμόδιοι φορείς για να εμποδίσουν και να κατεδαφίσουν την αυθαίρετη κατασκευή, σιωπούν προκλητικά. Τι και αν έχει δημοσιευτεί πρωτόκολλο κατεδάφισης από το κράτος, ο κρατικός μηχανισμός στην Ρόδο δεν μπορεί να βρει τρόπο να το κατεδαφίσει! Αποδεικνύεται πλέον πως η δημοτική αρχή και η κυβέρνηση κάνουν πλάτες στους ιδιοκτήτες της αυθαίρετης κατασκευής.

Την Κυριακή 05/09 πραγματοποιήθηκε μια πρώτη δυναμική κινητοποίηση στον χώρο της αυθαίρετης κατασκευής, από τον σύλλογο προστασίας περιβάλλοντος Ρόδου σε συνεργασία με την επιτροπή αγώνα κατοίκων Νότιας Ρόδου. Εκεί δόθηκε μια ακόμη απάντηση στην προσπάθεια των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων να χτίσουν και να ιδιωτικοποιήσουν τις παραλίες του νησιού μας.

Τα πλακάτ έγραφαν χαρακτηριστικά όχι στα αυθαίρετα στις παραλίες και stop στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών του νησιού μας. Από τις ομιλίες τονίστηκε πως αν επιτρέψουμε να "νομιμοποιηθεί" και να λειτουργήσει αυτή αυθαίρετη κατασκευή τα επόμενα χρόνια θα ξεφυτρώσουν δεκάδες. Επίσης σημειώθηκαν η μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή από τη δόμηση των αιγιαλών με επιπτώσεις τόσο στην αλλοίωση της ομορφιάς του φυσικού τοπίου όσο και στους θαλάσσιους οργανισμούς.

Χρειάζεται συλλογικός αγώνας διαρκείας για να μην περάσει το χτίσιμο των παραλιών του νησιού μας. Καλούμε όλους τους νοτιοροδίτες να συμμετέχουν σε αυτό τον αγώνα. Καλούμε όλους τους φορείς που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον του νησιού σε κοινό συντονισμό και δράση.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 06/09/2021

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...