Μια οφειλόμενη απάντηση, επί προσωπικού

Μετά από πολλά χρόνια καθημερινής αρθρογραφίας και δημόσιου δημοσιογραφικού λόγου, απευθύνομαι  σήμερα στους αναγνώστες της στήλης,  για να επισημαίνω, ότι τόσο στη ζωή μου, όσο και στη δουλειά μου, ουδέποτε δεν υπήρξα θρασύδειλη. Όλα τα  άρθρα  και τα σχόλιά μου είχαν πάντοτε ονοματεπώνυμο και υπογραφή.  Εν πλήρη γνώσει των συνεπειών και των αντιδράσεων που ενίοτε  αυτά προκαλούν. Και απευθύνομαι στους αναγνώστες με αφορμή  το υβριστικό, πολιτικά ανερμάτιστο  Δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες η  ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου.

 
 
Ακριβώς επειδή δεν είμαι θρασύδειλη – και πολύ περισσότερο δεν φοβάμαι τις απειλές για προσφυγή στη δικαιοσύνη για σχόλια αμιγώς πολιτικά - δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να κάνω αυτό που οι συντάκτες των ανακοινώσεων της ΝΟΔΕ φοβούνται να κάνουν:  Να γράψω ανοιχτά και δημόσια ότι με τελευταίο Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν επιτίθενται σε μένα, αφού «φωτογραφίζουν» με ακρίβεια δικό μου άρθρο.

 Δεν ξέρω αν έχουν στόχο και άλλους συναδέλφους, αυτό θα το κάνουν οι ίδιοι αν έχουν τα απαραίτητα ψυχικά αποθέματα, αλλά δεν πρόκειται να παραστήσω την αδιάφορη, με τον φόβο ότι ίσως «τσιμπήσω» και «καρφωθώ».  Ο φόβος και η δειλία δεν είναι στοιχεία της δικής μου ιδιοσυγκρασίας.
Τον φόβο τον έχουν  αυτοί, που θολώνουν τα νερά αναφερόμενοι δήθεν σε δυο τρεις δημοσιογράφους, διότι γνωρίζουν πολύ καλά  ότι με αυτά που γράφουν, ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ, αυτοί που, όχι απλώς κινδυνεύουν, αλλά εξασφαλίζουν συνομιλία με δικηγορικά γραφεία και την δικαιοσύνη, είναι οι ίδιοι. Και αυτό γιατί, το περιεχόμενο των σχολίων και των χαρακτηρισμών τους είναι ευθέως μηνύσιμο από οποιονδήποτε στον οποίον θα το απεύθυναν επώνυμα.

Επειδή λοιπόν εδώ οι απειλές δεν  περνάνε, τους προκαλώ να εκδώσουν – για δεύτερη φορά -  ορθή  επανάληψη του δελτίου τύπου τους, αυτή τη φορά με το ονοματεπώνυμό μου, για να μην «διασύρονται» τζάμπα κι άδικα  και υποθετικά, άλλοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι. Επίσης, με τη δική τους υπογραφή, που θα φανερώνει ποιο φυσικό πρόσωπο φέρει την ευθύνη των γραφομένων τους. Με την ευκαιρία, να μην ξεχάσουν, στην ορθή επανάληψη, να διορθώσουν και τα ορθογραφικά λάθη που δεν διόρθωσε η αυτόματη ορθογραφία του office  word.

Τους καλώ επίσης να προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον μου,  για τα αμιγώς πολιτικά σχόλια που έχω κάνει. Θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία!  Έτσι, για να γελάσει κάθε πικραμένος, στους γκρίζους και αγέλαστους καιρούς που ζούμε αλλά και για να αποκτήσει επιτέλους ένα κείμενό τους υπογραφή φυσικού προσώπου.


Επί της ουσίας, τώρα, χαίρομαι που τα σχόλιά μου έγιναν αφορμή να αναφερθούν, με μια καθυστέρηση ολόκληρης εβδομάδας, στους λόγους για τους οποίους υπήρξαν ανακατατάξεις  στις εσωκομματικές εκλογές.  Αυτό αποδεικνύει ότι από δημοσιογραφικής  και πολιτικής πλευράς, τα σχόλια που προκάλεσαν την οργή τους, ήταν απόλυτα εύστοχα και αιτιολογημένα.

Για το πρόβλημα που φαίνεται ότι δεν μπορούν  να υπερβούν, την συνεργασία τους με το ΠΑΣΟΚ, δεν νομίζω ότι μπορώ να τους προσφέρω καμία βοήθεια. Το φέρουν βαρέως και αυτό φαίνεται από το παράδοξο, να κατηγορούν εμένα, ή σωστότερα και εμένα φροντίζοντας να με «φωτογραφίσουν», όταν το κόμμα τους  έχει γίνει ο μεγαλύτερος υπέρμαχος και υποστηρικτής του «βαθέως ΠΑΣΟΚ», όπως το αποκαλούν.  Το «βαθύ ΠΑΣΟΚ», αντιθέτως, εμφανίζεται πιο σοβαρό από αυτούς  και μέχρι σήμερα δεν με έχει απειλήσει  με ένδικα μέσα, επειδή το επικρίνω για τη συνεργασία του με τη «βαθιά δεξιά».

Εν τέλει, η «δυσανεξία» ορισμένων στην οφειλόμενη δημοσιογραφική κριτική, κριτική που απορρέει  αποκλειστικά και μόνο από την πολιτική τους ιδιότητα, οφείλεται ακριβώς στη σύγχυση και στην αδυναμία να αντιληφθούν και να οριοθετήσουν την πολιτική λειτουργία και τα παρελκόμενά της.

Κατά τα λοιπά που γράφουν – τα απολύτως νομικά κολάσιμα , και μέχρι να  βρούν το θάρρος να τα προσωποποιήσουν  και να τα υπογράψουν – ένα μόνο σχόλιο :  Λυπάμαι που το αυθεντικό προϊόν της γνήσιας «πολιτικής αιμομιξίας», ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, θα επιστρέψει σύντομα στις τηλεπωλήσεις.

Ρένα Παυλάκη - Διακίδη

 

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
(ΝΟ.Δ.Ε.) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                Ρόδος 2 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
 
    Δηλώσεις του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου κ Τάκη Μιχαήλου για την απόφαση του να απόσχει από τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.
    Απάντηση στους δημοσιογραφικούς και πολιτικούς κύκλους που επιχειρούν να τον στοχοποίησουν.
     Εκτιμήσεις για τη  δημιουργία περισσοτέρων Δήμων στο νησί της Ρόδου και το διαχρονικό στόχο δημιουργίας της 14η Περιφέρειας Δωδεκανήσου.


    Αναφερόμενος στην απόφαση του να απόσχει από τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου κ Τάκης Μιχαήλου δήλωσε τα εξής:

« Στις εσωκομματικές εκλογές του 2010 συμμετείχα σε μία ανοικτή διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΟΔΕ απευθείας από τη βάση για πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματος.
Ανέλαβα τα ηνία της οργάνωσης σε μία από  τις πιο κρίσιμες και δύσκολες περιόδους της ιστορίας της παράταξης.
Υπερασπίστηκα πρώτος ανοικτά και δημόσια το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή και τάχθηκα από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του προέδρου μας και σημερινού πρωθυπουργού κ Αντώνη Σαμαρά.
Στα τριάμησι χρόνια που πέρασαν, όλοι γνωρίζουν ότι θέσαμε το συμφέρον της Δωδεκανήσου και του τόπου πάνω από όλα.
Εμείς δεν αναλωθήκαμε σε προσωπικές στρατηγικές και δημόσιες σχέσεις.
Κρατήσαμε την παράταξη όρθια και καταφέραμε να σημειώσουμε για πρώτη φορά στα χρονικά μία νίκη με μεγαλύτερο τοπικό ποσοστό από αυτό της επικράτειας.
Βάλλαμε κατά μέτωπο εναντίον του τοπικού συστήματος του βαθέως ΠΑΣΟΚ «πληρώνοντας» συνειδητά το ανάλογο τίμημα.
Σε αυτό το διάστημα δύο εκ των κυριότερων στόχων μας, ήταν η δημιουργία της 14ης Περιφέρειας Δωδεκανήσου και η αλλαγή του Καλλικρατικού εκτρώματος στη Ρόδο με τη δημιουργία περισσοτέρων Δήμων.
Σε ότι αφορά το αίτημα δημιουργίας της 14ης Περιφέρειας Δωδεκανήσου, το οποίο κληρονομήσαμε από την νομαρχιακή παράταξη ΔΩ.ΔΕΚ με επικεφαλής τον Βασίλη Υψηλάντη θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο θετικών εξελίξεων.
Για το ζήτημα δημιουργίας περισσοτέρων δήμων, καταφέραμε και ανοίξαμε δημόσιο διάλογο σπάζοντας την «ομερτά» του τοπικού πολιτικού κατεστημένου.
 Εκφράσαμε την λαϊκή βούληση και  πιστεύουμε ότι εντός των ημερών το μεγάλο αυτό θέμα θα ανοίξει με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήταν λοιπόν συνειδητή επιλογή μου, να απόσχω από τις εσωκομματικές εκλογές εν όψει εξελίξεων στην τοπική αυτοδιοίκηση και θέλοντας να διαφυλάξω την ενότητα της παράταξης, που άλλοι επέλεξαν να διαταράξουν.
Οι άνανδρες και στοχευμένες επιθέσεις στο πρόσωπο μου, εκ μέρους δύο-τριών δημοσιογράφων η καριέρα των οποίων ταυτίστηκε με τοπικούς εκφραστές του βαθέως ΠΑΣΟΚ, ενώ εσχάτως έχουν μεταπηδήσει σε υποτιθέμενες αντικυβερνητικές επιλογές δεν με αγγίζουν.
Αντίθετα με χαλυβδώνουν ηθικά, με νομιμοποιούν στην κομματική βάση  και την κοινή γνώμη και επιβεβαιώνουν ότι η πορεία μου ήταν πετυχημένη.
Εντελώς τυχαία οι ίδιοι δημοσιογράφοι (προϊόντα συστήματος ΠΑΣΟΚ) στηρίζουν απροκάλυπτα συγκεκριμένο υποψήφιο για την προεδρεία της ΝΟ.Δ.Ε.
Μπερδεύουν τους ανθρώπους με τα κουκιά, διακινούν σενάρια ότι η αποχώρηση μου επεβλήθει και ερμηνεύουν καθ’ υπόδειξη την σιωπή μου ανάλογα με το τι εξυπηρετεί τον εκλεκτό τους και τους κοινούς πάτρωνες τους.
Το αν φοβάμαι η όχι τις εκλογές  θα το διαπιστώσουν σύντομα.
 Να είναι σίγουροι ότι θα είμαι παρόν και ας βιάστηκαν να με αποχαιρετήσουν.
Επειδή όμως η στρατευμένη δημοσιογραφία από την εργολαβία έχει μικρή απόσταση και επειδή απεχθάνομαι τα αποτελέσματα της πολιτικής και δημοσιογραφικής «αιμομιξίας», καθιστώ σαφές ότι είμαι υποχρεωμένος να αμυνθώ αξιοποιώντας ακόμα και νομικά μέσα.
Έχοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητες των μελλών των δικηγορικών συλλόγων της Δωδεκανήσου θα τους ενημερώσω εφόσον το θελήσουν για το δικηγορικό γραφείο που από εδώ και μπρος θα συνομιλούν.
Κλείνοντας θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ όσο και η κομματική μας βάση συμφωνεί με τη ρήση του Α    ντώνη Σαμαρά:
«Μπορεί να συγκυβερνούμε με το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν το παντρευτήκαμε κιόλας»

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...