Μια οφειλόμενη απάντηση - Απάντηση στην ...απάντηση για τα προβλήματα του νοσοκομείου Ρόδου

Μια οφειλόμενη απάντηση-Με αφορμή την επικαιρότητα που αφορούσε πλευρές της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο της Ρόδου, ο Σύλλογός μας εξέδωσε πρόσφατα μια ανακοίνωση που όπως φαίνεται έκανε αίσθηση στην κοινωνία του νησιού μας και σωστά, αφού πρόκειται για σοβαρά και επείγοντα προβλήματα.

Ειλικρινά δεν περιμέναμε την επόμενη κιόλας μέρα ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου να προσπαθήσει με αυτό τον απροκάλυπτο τρόπο, να διαψεύσει την επικίνδυνη κατάσταση που όλοι βιώνουμε, βγαίνοντας στα ΜΜΕ. Να κάνει δηλαδή αυτοπαρουσιαζόμενος μάλιστα ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, αυτό που δεν τόλμησε να κάνει η Διοίκηση του νοσοκομείου και η κυβέρνηση.

Άλλωστε την κατάσταση που περιγράφουμε την επιβεβαιώνουν και οι γιατροί και η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωση που εξέδωσε, αλλά και ο υπουργός κ. Κόνσολας ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο και ας μην καταδέχθηκε να συναντηθεί μαζί μας. Βεβαίως να σχολιάσουμε εδώ, ότι η δήλωση του κ. Κόνσολα: «Δεν είμαστε εδώ να μοιράζουμε ψεύτικες υποσχέσεις» είναι σαν να μας προετοιμάζει να … κρατάμε μικρό καλάθι!

Για να βάλουμε ωστόσο τα πράματα σε μια τάξη και αφού ο κ. Αντωναράκης διάλεξε να μας καταγγείλει δημόσια, θα πρέπει να γνωρίζει η κοινωνία της Ρόδου, γιατί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου το ξέρουν από πρώτο χέρι, ότι ο Σύλλογος κατά τη διάρκεια της θητείας του προηγούμενου ΔΣ αδράνησε, σταμάτησε να λειτουργεί και να συνεδριάζει, έληξε η θητεία του και βρέθηκε σε αδιέξοδο, αφού δεν μπορούσε να προχωρήσει με νόμιμο τρόπο σε εκλογές. Ο ίδιος μάλιστα ο κ. Αντωναράκης μας παρέδωσε ένα φάκελο με υλικά του Συλλόγου και μας είπε να τον πάρουμε και να κάνουμε ότι νομίζουμε γιατί ο ίδιος δεν είχε σκοπό να ασχοληθεί!

Έτσι, αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στο πρωτοδικείο και να αιτηθούμε τον ορισμό νέας Διοίκησης, τη διαδικασία δηλαδή που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Το πρωτοδικείο μας όρισε προσωρινή διοίκηση του Συλλόγου, ωστόσο καθυστερεί πέντε μήνες να εκδώσει την οριστική απόφαση που απαιτείται ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε εκλογές, καθυστέρηση αδικαιολόγητη για τέτοιες υποθέσεις.

Όμως όλο αυτό το διάστημα τα προβλήματα στο νοσοκομείο διογκώνονται. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν οι εργαζόμενοι; Να μπούμε στο γύψο περιμένοντας μια απόφαση που είναι άγνωστο πότε θα εκδοθεί;

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε λοιπόν είναι ότι ο αγώνας για σύγχρονο, ποιοτικό, δωρεάν σύστημα υγείας, νοσοκομείο της Ρόδου πλήρως στελεχωμένος, με εξοπλισμό, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό που να μπορεί να παρέχει δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίας υγείας, είναι ένας αγώνας που αφορά το σύνολο του λαού της Ρόδου και πρέπει να τον δώσει οργανωμένα μέσα από τα σωματεία του.

Από αυτή την άποψη απευθύνουμε εκ νέου κάλεσμα στα εργατικά σωματεία, το Εργατικό Κέντρο αλλά και τους υπόλοιπους φορείς του νησιού όπως τους Συλλόγους Γονέων, Φοιτητικούς Συλλόγους, Πολιτιστικούς-Αθλητικούς συλλόγους, αλλά και τη Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια, τα πολιτικά κόμματα να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξη των αιτημάτων μας, αν θέλουν να λένε ότι υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού της Ρόδου.

 

Ρόδος 10, Αυγούστου 2019

Η Διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΡ Μπαρός Χ. Οικονόμου Μ. Ιατρρίδης Σ Γιαλούσης Γ. Καζούλη Φ. Αγγελή Ε.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...