Μηχανική βλάβη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στη Κέφαλο της Κω

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, ο Λιμενικός Σταθμός Καρδάμαινας του Λιμεναρχείου Κω, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ''ΚΩΣ 40.2'' Ν.Π. 12775, λόγω μηχανικής βλάβης, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 2 ν.μ. ανατολικά του λιμένα Κεφάλου ν. Κω.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για το σημείο αναχώρησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΜΑΡΙ Ι” Ν. ΚΩ 41 και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ” Ν.ΚΩ 77, προς παροχή συνδρομής.

Το ''ΚΩΣ 40.2'' εντοπίστηκε, με τους επιβαίνοντες να είναι καλά στην υγεία τους, και κατέπλευσε αυτοδύναμα, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και του “ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ”, στον λιμένα Κεφάλου ν. Κω, όπου και προσέδεσε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...