Μητροπολίτης Παίσιος: Χωρίς λιτανεία και κεκλεισμένων των θυρών η Θεία Λειτουργία για τον Αγιο Νικόλαο

Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει την Κυριακή η θεία λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της Καλύμνου, αλλά και στις εκκλησίες της Λέρου και της Αστυπάλαιας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ο Μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας Παΐσιος είπε πως «θα ληφθούν όλα τα μέτρα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή».

«Δε θα γίνουν φέτος λιτανείες, και στις εκκλησίες κατά τη Θ. Λειτουργία θα βρίσκονται μόνο οι ιερείς, οι ψάλτες και ίσως οι επίτροποι.» Αναφερόμενος στην Κάλυμνο όπου κάθε χρόνο τιμάται με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Προστάτης των Ναυτικών, ο κ. Παΐσιος τόνισε πως θα γίνει περιφορά του Αγίου Λειψάνου, κεκλεισμένων των θυρών, και «θα ευχηθούμε για τη μεσιτεία του Αγίου και για τη σύντομη απαλλαγή από τον κορονοϊό. Ο λαός θα μείνει μακριά από τις εκκλησίες, μπορεί, όμως, να προσευχηθεί στα σπίτια του».

Εξάλλου, σε σχετική ανακοίνωση της Μητροπόλεως Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας τονίζεται πως «η πίστη στο Χριστό, στον Άγιό μας και στην Εκκλησία μας, τη μόνη πηγή σωτηρίας, είναι γνωστή και δεδομένη, όμως δεν είναι γνωστή η μορφή του κακού και ιοβόλου Ιού, του Κορωνοϊού, που έχει κυκλώσει ολόκληρη την ανθρωπότητα, την Πατρίδα μας με ολέθρια αποτελέσματα, σωματικά, ψυχικά, υλικά και λοιπά. Ας εορτάσουμε λοιπόν τον Άγιό μας, τον Πολιούχο, προστάτη και Έφορό μας, Άγιο Νικόλαο στην κατ’ οίκον Εκκλησία μας, ενώπιοι ενωπίω της Αγίας Είκονος του, με το καντήλι της ευλαβείας μας και το λιβανωτό του σεβασμού μας προς τον Θαυματουργό Άγιο Νικόλαο, εξαιτούμενοι την μεσιτεία του προς τον Θεάνθρωπο Ιησού, όπως ελευθερώσει πάντας και του φοβερού τούτου λοιμού».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...
Κανονικά τελέστηκε η λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού στη Ρόδο από τον...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να...
Ένα βιβλίο για τη ζωή του Συμιακού Κωνσταντίνου Σιμωνίδη, γραμμένο από το Νικολό Φαρμακίδη. - Ο...