Με το βλέμμα στο 9ο συνέδριο - του Ιωάννη Παππά, οικονομολόγος, στέλεχος ΝΔ

"Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε την έναρξη των εργασιών του 9ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που ξεκινά σήμερα το βράδυ με την ομιλία του Προέδρου μας και Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Σε αυτό το συνέδριο της Ν.Δ. οι ΝεοΔημοκράτες, οι ΝεοΔημοκράτισσες αλλά και όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες, περιμένουμε πολλά.

Κατ' αρχήν τα βλέμματα είναι στραμμένα στο πολιτικό στίγμα που θα δώσει από σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς τόσο για το αύριο του κόμματος σε όλα τα επίπεδα, όσο και για το αύριο της χώρας μας.

Είναι πλέον σαφές, ότι η Ν.Δ. έχει μπει σε τροχιά μετεξέλιξης και αλλαγών που παραμένουν αναγκαίες.

Η οργάνωση ενός νέου, σύγχρονου κόμματος με ευρωπαϊκή προοπτική που βλέπει την 'Κεντροδεξιά' και την ύπαρξή του στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι μέσα στον 21ο αιώνα, είναι το ζητούμενο για όλους μας.

Μια ισχυρή παράταξη πρέπει να είναι ο στόχος της επανεκκίνησης της Ν.Δ. ως κομματικός σχηματισμός αλλά και ως πολιτικός μηχανισμός μέσα στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, που αυτή την στιγμή παραμένει ρευστό.

Η Ν.Δ. πρέπει να διαδραματίσει έναν σοβαρό, υπεύθυνο ρόλο στον ευρωπαϊκό πολιτικό χάρτη αλλά κυρίως στην πολιτική σταθερότητα της χώρας μας.

Με τις εντυπώσεις από τις εκλογές του 2012 και την δυσκολία επίτευξης αυτοδυναμίας ενός κόμματος, που είχε σαν συνέπεια να φτάσουμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας, έφτασε η ώρα να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το μεγάλο βήμα για την αλλαγή και την διεκδίκηση δυναμικότερων ποσοστών σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Είναι πλέον η ώρα, η ΝΔ πρέπει να επανιδρυθεί και να οργανώσει σοβαρά την κομματική της μηχανή, που μοιάζει να θέλει 'restart'.

Τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αποδεικνύεται ότι απαιτούνται αλλαγές σε πρόσωπα και διαδικασίες παραμένοντας όμως πιστοί στην ιδεολογία μας.

Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να προχωρήσει σε ένα σύγχρονο κόμμα εξουσίας μαζί με τις δυνάμεις της Κεντροδεξιάς, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και στην έξοδο από την κρίση.

Χρειαζόμαστε νέα πρόσωπα, νέους ανθρώπους, ισχυρή συμμετοχή και αλλαγές εκ βάθρων ώστε η Ν.Δ. να 'επανιδρυθεί' δυναμικά, εκφράζοντας τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας την οποία έχουμε ευθύνη να υπηρετήσουμε και να βοηθήσουμε.

Τώρα, είναι ο κατάλληλος χρόνος για τη συνολική αναγέννηση της παράταξης της σύγχρονης ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς.

Η Ν.Δ. έχει αποδείξει ότι παραμένει ένας ισχυρός πολιτικός πόλος με δυναμικά στελέχη που θα κληθούν να δώσουν την μάχη μέσα στο κόμμα, στην κοινωνία και στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Και τώρα, είναι η ώρα για να κερδίσουμε το στοίχημα όλοι μαζί

για μία Νέα Δημοκρατία

για μία Νέα Ελλάδα"

του Γιάννη Παππά, οικονομολόγος, στέλεχος ΝΔ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...