Με την στήριξη της Περιφέρειας οι Ιατρικές Αποστολές σε νησιά της Δωδεκανήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Ξεπεράστηκε το πρόβλημα των μαθητών των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου για την απόκτηση πιστοποιητικού υγείας που χρειάζονται στο σχολείο τους.

     Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω της εταιρείας της  «ΓΑΛΗΝΟΣ», εταιρεία που σκοπό έχει την Προαγωγή Υγείας, Μέριμνας και Αλληλεγγύης στο νομό Δωδεκανήσου, εξασφάλισε στους μαθητές των νησιών, το πιστοποιητικό υγείας  που χρειάζονται για το σχολείο τους με αποστολή παιδιάτρων και καρδιολόγων.  
Μ’  αυτό τον τρόπο οι οικογένειες δεν χρειάστηκε να μετακινηθούν.
 Η δράση άρχισε και συνεχίζεται κατόπιν συνεννόησης και συντονισμού της Περιφερειακής Συμβούλου κυρίας Δέσποινας Μουτάφη σε συνεργασία με τους Δήμους των νησιών, τα Αγροτικά Ιατρεία, τα Κέντρα Υγείας και βέβαια πάντα σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, καθώς και τις  εθελοντικές οργανώσεις όπως:
Το Κοινωνικό Εθελοντικό Ιατρείο Ρόδου που το Σαββατοκύριακο 14 & 15/9/2013 επισκέφθηκε τους Λειψούς.
Γιατρούς  από τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου στις 13 -15/9/2013 επισκέφθηκαν την Πάτμο.
Οι προηγούμενες ιατρικές αποστολές πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου στο Καστελόριζο στις 7 – 9/6/2013 στην Νίσυρο στις 9-12/8/2013 και στην Αστυπάλαια στις 31/8/13 και 1/9/13.
Στις προσεχείς ημέρες ιατρικά κλιμάκια θα επισκεφθούν την Τήλο και το Καστελόριζο.
Τα νησιά Κάσο και Χάλκη επισκέφθηκαν ιατρικά κλιμάκια της εθελοντικής οργάνωσης  «Ανοιχτή Αγκαλιά».
Το ιατρικό κλιμάκιο που επισκέπτεται τα νησιά μπορεί να εμπεριέχει  μέχρι δεκατρείς διαφορετικές ιατρικές  ειδικότητες σύμφωνα με τις ανάγκες που δηλώνει το κάθε νησί.  
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου  και η πρόεδρος της «ΓΑΛΗΝΟΣ» κ. Δέσποινα Μουτάφη ευχαριστούν θερμά  τον Ιατρικό σύλλογο Ρόδου, τον Ιατρικό Κόσμο, το κοινωνικό ιατρείο Ρόδου και τις Εθελοντικές Οργανώσεις που συμμετέχουν στην προσπάθεια της Περιφέρειας μας να καλύψει σημαντικές ανάγκες των συμπατριωτών μας που κατοικούν στα νησιά, όπως είναι η προσβασιμότητα στο κοινωνικό αγαθό της υγείας.
Υπενθυμίζουμε πως στους εθελοντές γιατρούς που συντονίζει ο πρόεδρος του κοινωνικού εθελοντικού ιατρείου κ. Τριάντος  Γεώργιος  η Περιφέρεια καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής.
Για τα κλιμάκια του Ιατρικού συλλόγου Ρόδου που συντονίζει ο πρόεδρος κ. Χρήστος Μαντάς η Περιφέρεια καλύπτει τα έξοδα  μετακίνησης, διαμονής και  ιατρικής αποζημίωσης.  
 Διαβεβαιώνουμε δε, ότι θα εξακολουθήσουμε,  να διοργανώνουμε, να συνεργαζόμαστε  και να στηρίζουμε οικονομικά δράσεις Κοινωνικής  και Ιατρικής Μέριμνας.  

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...