Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Aegean Yachting Festival!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Aegean Yachting Festival!

- Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ η μεγάλη γιορτή του θαλάσσιου τουρισμού Aegean Yachting Festival που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο το τριήμερο που μας πέρασε (23-25.10.2020) με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Οι πόρτες άνοιξαν στις 11 το πρωί της Παρασκευής (23.10) και έκλεισαν την Κυριακή στις 8.30 το βράδυ, ενώ τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν  στις 7.30 το απόγευμα της Παρασκευής, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Ρόδου και ολοκληρώθηκαν με ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων παρουσία των βουλευτών Δωδεκανήσου κ.κ. Βασίλειου-Νικόλαου Υψηλάντη και Τσαμπίκας (Μίκας) Ιατρίδη. Την τελετή εγκαινίων τίμησαν ακόμα με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, ο αντιπρόεδρος και η γενική γραμματέας του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ.κ. Αντώνογλου και Φαίδρα Σπανού,εκπρόσωποι των διάφορων φορέων του νησιού και πλήθος κόσμου. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας BoatsAdvisor Hub & Events κ. Αναστάσιος Κωνσταντάρος ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του:

«Η BoatsAdvisor Hub & Events, διοργανώτρια εταιρεία, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό ακριβώς αυτό, να αναδείξει, να αναπτύξει και να προωθήσει το προϊόν του θαλάσσιου τουρισμού και του yachting, τόσο σε τοπικό όσο και σε υπερτοπικό επίπεδο. Η αγάπη μας για τη Ρόδο που αποτελεί και την έδρα μας, ήταν το εφαλτήριο και το σπουδαιότερο κίνητρο για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ αυτού. Όραμά μας είναι να ανακτήσει η Ρόδος τη φήμη της ως σταυροδρόμι ναυτιλίας και θαλάσσιου τουρισμού της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Σκοπός μας είναι η εκδήλωση αυτή να καταστεί θεσμός ο οποίος θα αποφέρει μείζονος σημασίας οφέλη, τα οποία όλοι μπορούμε εύκολα να συνάγουμε».

Τον λόγο είχαν αμέσως μετά οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης και Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη, ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, και η γενική γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Φαίδρα Σπανού. Όλοι τους εξήραν την πρωτοβουλία αυτή, επισημαίνοντας την ανάγκη να πραγματοποιούνται στο νησί μας τέτοιου είδους εκδηλώσεις που προωθούν τον τουρισμό και τη Ρόδο, καθώς και την στήριξη τους στην προσπάθεια θεσμοθέτησης του ως ένα ετήσιο meeting επαγγελματιών του yachting και του ευρύτερου κλάδου της ναυτιλίας. 

Σε ανάλογο ύφος κινήθηκαν οι χαιρετισμοί που δημοσιεύθηκαν στο επίσημο περιοδικό που εκδόθηκε ειδικά για το φεστιβάλ, των υπουργών Τουρισμού κ. Θεοχάρη, Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ. Πλακιωτάκη, του υφυπουργού Τουρισμού κ.Κόνσολα, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου, του Δημάρχου Ρόδου κ. Καμπουράκη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Πάππου, του Προέδρου της  Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Στελλιάτου και του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μαρκόπουλου.

Στον χώρο της έκθεσης βρέθηκαν και ξεναγήθηκαν από τον κ.Κωνσταντάρο, το πρωί του Σαββάτου (24.10) ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Καμπουράκης και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Πάππου, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι για την ολοκλήρωση ενός τέτοιου εγχειρήματος εν μέσω πανδημίας και χαιρετώντας την προσπάθεια, ανανεώνοντας την στήριξη τους στο εγχείρημα για την νεα χρονιά.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα 45 σκάφη τα οποία συμμετείχαν στο Φεστιβάλ και τα περίπτερα των 15 εκθετών, αλλά και να συμμετάσχουν στα επιμορφωτικά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με επαγγελματίες του κλάδου στον χώρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Επιπλέον το Φεστιβάλ πλαισιώθηκε από ιστιοπλοϊκή και κωπηλατική επίδειξη, παρουσίαση των τμημάτων του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου και του 4ου Σώματος Ναυτοπροσκόπων Ρόδου, αλλά και την παρουσίαση των εντυπωσιακών οχημάτων της Λέσχης Φίλων Ιστορικών Οχημάτων που ιδρύθηκε πρόσφατα στο νησί της Ρόδου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του Φεστιβάλ, με τους μύλους της Ρόδου να φωτίζονται σε ροζ χρώμα σε όλη τη διάρκεια του, τιμώντας έτσι τον μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού καθώς και η προσφορά 2 ειδικών κάδων για ανακύκλωση αποτσίγαρων που τοποθετήθηκαν δωρεάν στον χώρο της Μαρίνας Μανδρακίου, μια προσφορά της Cigaret Cycle και της BoatsAdvisor Hub & Events.

Το Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού και Σκαφών Αναψυχής διοργανώθηκε από την εταιρεία BoatsAdvisor-Hub&Events και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ν. Δωδεκανήσου και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

 

Το γεγονός προσέλκυσε πάνω από 5.500 καταγεγραμμένους επισκέπτες.  

Το 2ο Aegean Yachting Festival έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από 21 έως 23 Οκτωβρίου του 2021 στο νησί της Ρόδου.

 

 

 

    

Anastasios Konstantaros

             CEO&Founder 
   BoatsAdvisor© - Hub& Events

    ☏ +30-6936327277

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...