Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Δημιουργικής απασχόλησης που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Κάσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Με το τέλος του Μαΐου σας ενημερώνουμε πως ολοκληρώθηκε  με επιτυχία το πρόγραμμα της Δημιουργικής απασχόλησης που πραγματοποιήθηκε  από  τον Δήμο Κάσου σε συνεργασία με το Σύλλογο   Γονέων & Κηδεμόνων του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείων Κάσου .
     Η Δημιουργική Απασχόληση αφορούσε στους μαθητές των δύο νηπιαγωγείων και λάμβανε χώρα στο Νηπιαγωγείο Φρύ-Αρβανιτοχωρίου. Πραγματοποιήθηκαν 20 απογευματινές συναντήσεις των μαθητών στις οποίες τηρήθηκε παρουσιολόγιο και πρακτικό ημερήσιας δραστηριοτήτων.
     Κύριος στόχος του προγράμματος ήταν η  ενίσχυση της  προσωπικής ανάπτυξης, η σωματογνωσία και η αυτοεκτίμηση, όπως επίσης, η αλληλεπίδραση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών.
     Αναλυτικότερα , το πρόγραμμα περιελάμβανε εικαστικές δραστηριότητες που ενισχύουν τη συνεργασία με θεατρικές δραστηριότητες που συμβάλουν στην απόκτηση δεξιοτήτων για δημιουργική επίλυση των συγκρούσεων, δημιουργικό παιχνίδι, δραματοποίηση, παιχνίδια ρόλων, δημιουργία παιδικών ιστοριών, μυθοπλασία,  χειροτεχνία   κατασκευές με εύπλαστα υλικά (γύψο και με πλαστελίνη), ζωγραφική , μουσικοκινητική και  συντονισμός .
     Ο Δήμος Κάσου εκφράζει την ικανοποίησή του για την άρτια οργάνωση του προγράμματος  από τις κυρίες  Μαρία Σταμοκώστα-ψυχολόγο και Ρήγα Παρασκευή και ευελπιστεί ότι παρόμοιες προσπάθειες θα ακολουθήσουν και στο προσεχές μέλλον οι οποίες θα συμβάλλουν όχι μόνο στην απασχόληση αλλά και στην ανάπτυξη και βελτίωση των προσωπικών δεξιοτήτων των νηπίων του νησιού μας .


Εκ του Δήμου Κάσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...