Με ένταση και μεγάλες διαφωνίες η σύσκεψη των τριών αρχηγών στο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν δέχθηκε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το αίτημα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ όπως του το έθεσαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Σαμαράς επικαλέστηκε την αντίδραση της συντριπτικής πλειονότητας των βουλευτών της ΝΔ.

Οπως γίνεται κατανοητό από τις δηλώσεις που έκαναν εξερχόμενοι τόσο ο κ. Κουβέλης, όσο και ο κ. Βενιζέλος, η κυβέρνηση δεν συμφωνεί με την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου που έχει προετοιμάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Χωρίς μάλιστα να κρύψουν την ενόχλησή τους και οι δύο άφησαν αιχμές κατά του πρωθυπουργού, ο δε κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ σε αντίθετη περίπτωση θα ζητήσει να συζητηθεί η δική του πρόταση νόμου. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η συνάντηση έγινε μέσα σε κλίμα έντασης και ότι ετέθησαν πολλά και δύσκολα ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν εκ νέου την Πέμπτη.

Αναλυτικά, ο κ. Κουβέλης μεταξύ άλλων επισήμανε:

Ζήτησα να έρθει αμέσως στη Βουλή το αντιρατσιστικό. Περιλαμβάνει διατάξεις που δεν προβλέπονται από την προηγούμενη νομοθεσία. Βεβαίως όταν θα έρθει στη Βουλή θα είναι ανοικτές οι διαδικασίες για τροποποιήσεις, διορθώσεις και για βελτιώσεις.

Δεν μπορώ να σας πω πότε θα έρθει, αλλά κάθε καθυστέρηση θα είναι απαράδεκτη.

Τον κ. Ρουπακιώτη τον στηρίζουν όλοι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.

Αρνήθηκε μάλιστα να αναφερθεί αναλυτικότερα στο θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ρωτήσετε τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς».

Σύμφωνα πάντως με τις δηλώσεις του κ. Κουβέλη στη σύσκεψη των αρχηγών έγινε συζήτηση για την ανεργία των νέων, την ανάπτυξη και για το ζήτημα του συντονισμού της κυβέρνησης.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο κ. Βενιζέλος, είπε μεταξύ άλλων:

Πρέπει να ξανασυζητήσουμε το προγραμματικό πλαίσιο. Οσα συμφωνήσαμε τον Ιούνιο 2012 πρέπει να επικαιροποιηθούν. Εχουν μεσολαβήσει πολλές θετικές εξελίξεις και πολλά ανοικτά μέτωπα.

Πρέπει επίσης να υπάρξουν κανόνες λειτουργίας της κυβέρνησης και της Βουλής. Φυσικά υπάρχει και πρόβλημα συντονισμού των νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Παράδειγμα το αντιρατσιστικό. Δεν υπήρξε πολιτική συμφωνία. Πρέπει να πεισθεί και η Νέα Δημοκρατία.

Δύο λύσεις υπάρχουν Το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή, να βελτιωθεί και να ψηφιστεί.

Αν δεν κατατεθεί, η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ να έρθει αμέσως για συζήτηση στη Βουλή και ευελπιστούμε ότι η ΝΔ θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα ψηφίσει.

Πηγή: Με ένταση και μεγάλες διαφωνίες η σύσκεψη των τριών αρχηγών στο Μαξίμου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/107476#ixzz2UWSR1pQB

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...