Μεταγραφών συνέχεια,,,,του Τάκη Πότσου

ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Μπορεί για το ποδόσφαιρο οι μεταγραφές να τελείωσαν στις 31 Ιανουαρίου, αλλά σε  επίπεδο Τοπικής Διοίκησης και ενδεχόμενων κυβερνητικών συνεργασιών την επομένη των εκλογών τα αλισβερίσια συνεχίζονται!

Δεν μας προκαλεί καμιά έκπληξη.

Επιβεβαιώνει τις θέσεις μας και μας δικαιώνει ότι, τίποτα δεν χωρίζει πολιτικά τα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Διαφέρουν στον τρόπο υλοποίησης και διαχείρισης της ίδιας πολιτικής του σάπιου αυτού συστήματος  και σε ποια συμφέροντα και κεφάλαια συστοιχίζεται ο καθένας.

Μαρτυρούν μόνοι τους όταν λένε ότι, «η πολιτική έχει συνέχεια» και αποκαλύπτουν ότι ο ένας κόβει και άλλος ράβει σε βάρος του λαού.

Η πολιτική τους ταύτιση φαίνεται και από το γεγονός ότι καμιά κυβέρνηση δεν ακύρωσε κανέναν αντιλαϊκό νόμο της προηγούμενης. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε πάνω από το 50% των νόμων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πάνω από το 70%. Το πρόγραμμά τους είναι κατά βάση το ίδιο. Συμφωνούν στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στο Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο υπερμνημόνιο. Πακτωλός το χρήμα από την αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας στην «πράσινη ενέργεια», που αφήνει τα λαϊκά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στο σκοτάδι με την αύξηση των τιμών της ενέργειας και γεμίζουν τα ταμεία των παρόχων ενέργειας.

Οι μάσκες έπεσαν και ντράπηκε και η ντροπή. Το νομοθετικό πλαίσιο των πλειστηριασμών που δίνει το δικαίωμα στα κοράκια funds να αρπάζουν λαϊκές κατοικίες, το ψήφισαν μαζί και ξεκινά με νόμο του ΠΑΣΟΚ 2003 – ΣΥΡΙΖΑ 2015, 2016, 2017 και ΝΔ 2020. Η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για παύση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ δεν έβγαλαν «κιχ». Αυτά δεν τα γνωρίζουν οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού μας και κάνουν τάχα ότι συμπονούν τον κόσμο που χάνει το σπίτι του, λέγοντας ότι αν έρθουν οι μεν με το ΠΑΣΟΚ , οι δε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα τα αλλάξουν όλα; Έχουν το θράσος να γράφουν άρθρα, να κάνουν δηλώσεις και δελτία τύπου μιλώντας για προοδευτικές- δημοκρατικές κυβερνήσεις αυτοί που τα κόμματά τους ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ έφεραν τρία μνημόνια και έριξαν την εργατική τάξη στην κόλαση; Δεν έχουν τσίπα!

ΜΑΖΙ τα ψήφισαν όλα- κανένας δεν κατάργησε τίποτα του προηγούμενου, τα εφάρμοσαν και τα πήραν ένα βήμα παραπέρα με νέους νόμους , όπως για τον ΟΑΕΔ με το επίδομα ανεργίας. Στην Επίκαιρη Ερώτηση του κόμματος για επέκταση του επιδόματος στους εργαζόμενους στον τουρισμό, η κυνικότητα της απάντησης του Υφυπουργού Τσακλόγου Π. ήταν απαράδεκτη. Η τραμπούκικη επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας διεκδικώντας τα αυτονόητα, επιβεβαιώνει ότι το μόνο που προστατεύει η κυβέρνηση είναι τα κέρδη των ξενοδόχων και των άλλων ομίλων ματώνοντας τις πλάτες των εργαζομένων. 

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στην Τοπική Διοίκηση. Όλοι εφάρμοσαν την ίδια πολιτική. Ιδιωτικοποιήσεις , ΣΔΙΤ και πάει λέγοντας...

Γι ‘ αυτό και η αντιπαράθεσή τους ήταν πάντα σε προσωπικό επίπεδο και ΠΟΤΕ σε πολιτικό. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις συζητήσεων για θέματα που είχαν στρωθεί ήδη από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και ολοκλήρωναν οι επόμενες. Γι’ αυτό και τίποτα δεν τους χωρίζει. Ο διάδρομος είναι ανοιχτός να μπαινοβγαίνουν από τη μια παράταξη στην άλλη σαν στο σπίτι τους...

Ένα είναι σίγουρο. Ότι ο λαός την ψήφο του στο ΚΚΕ θα τη βρει και την επόμενη μέρα εκεί. Μαζί του. Δεν θα γίνει ούτε διαβατήριο για κολεγιές, ούτε «συγκολλητική ουσία» για αντιλαϊκές κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές!

Υ.Γ. Αναμένουμε τις νέες ανακοινώσεις από τον κ. Καρίκη - όπως είπε- των νέων μεταγραφών από την άλλη παράταξη. Αλλά είπαμε. Δεν τους χωρίζει πολιτικά τίποτα.

ΤΑΚΗΣ ΠΟΤΣΟΣ

Δημοτικός σύμβουλος Ρόδου με τη Λαϊκή Συσπείρωση

υποψήφιος βουλευτής στα Δωδεκάνησα με το ΚΚΕ

Ρόδος 24/02/2023

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...