Μετά από καταδίωξη του Λιμενικού, ακινητοποιήθηκε το σκάφος που μετέφερε τους 78 Σύριους στο χαράκι

Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων αλλοδαπών και διακινητών τους στη Ρόδο
 Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από την Άμεση Δράση της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, για την αποβίβαση ικανού αριθμού αλλοδαπών επιβαινόντων από σκάφος, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στην παραλία «ΧΑΡΑΚΙΟΥ» Ρόδου.

Στο σημείο έσπευσαν τρία (03) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απέπλευσε και πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με επιβαίνοντες στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, το οποίο εντόπισε και κατόπιν καταδίωξης ακινητοποίησε το Ε/Γ-Τ/Ρ «SELINE» σημαίας Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή τρία (03) ν.μ. περίπου βορειοανατολικά της ανωτέρω ακτής.

Οι δύο (02) αλλοδαποί επιβαίνοντες, φερόμενοι ως διακινητές,  συνελήφθησαν και το «SELINE», συνοδευόμενο από το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  και με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΗΡΑΚΛΗΣ» 3 Ν.Ρ. 196 κατέπλευσε με ασφάλεια στον τουριστικό λιμένα «ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ» Ρόδου.

Κατόπιν ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή «ΧΑΡΑΚΙΟΥ» από στελέχη των Λιμενικών Αρχών Ρόδου και Λίνδου, σε συνεργασία με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου και του Γραφείου Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν εβδομήντα οκτώ (78) παράνομοι αλλοδαποί, στερούμενοι  νομιμοποιητικών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σε αυστηρό ύφος ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς απάντησε στον νυν Αλέξη Κολιάδη για τα όσα...
  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...