Μεσογειακό πάρκο στο φράγμα Γαδουρά....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες Τετάρτη 13 Νοεμβρίου η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου μαζί με  τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, τον Γενικό Διευθυντή Δασών της ΑΔΑ  κ. Νίκο Θεοδωρίδη και του καθηγητές κ. Γαβριήλ Ξανθόπουλο και κ. Γιώργο Καρέτσο, ερευνητές  του ΕΛΓΟ Δήμητρα, πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη και αυτοψία στην περιοχή του φράγματος Γαδουρά στη Ρόδο. Η  Γενική Γραμματέας έδωσε την έγκριση της για να δημιουργηθεί Μεσογειακό Πάρκο στην τοποθεσία αυτή. Πρόκειται για μια έκταση περίπου 2.000 στρεμμάτων, η οποία  θα διαμορφωθεί σε Μεσογειακό Πάρκο και θα φιλοξενήσει όλα τα ενδημικά είδη φυτών της Ρόδου καθώς επίσης και οποιαδήποτε  φυτά του Αιγαίου και της Μεσογείου μπορούν να αναπτυχθούν στις συγκεκριμένες κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες. Με την  δράση αυτή θα αξιοποιηθεί η περιοχή και θα αναδειχθεί ως ένας επιπλέον  πόλος έλξης τουριστών.
Η μελέτη θα συνταχθεί άμεσα από το Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό  (ΕΛΓΟ) Δήμητρα και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ των τριών φορέων θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου μηνός Δεκεμβρίου.
Η Γενική Γραμματέας  εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αξιοποίηση του χώρου, συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη  για την πρωτοβουλία και δήλωσε ότι  η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, καθώς  πρόκειται να δημιουργηθεί ένα πολύ σημαντικό έργο πολιτισμού και ποιότητας ζωής που θα διασφαλίζει τη λειτουργικότητα και την επισκεψιμότητά του σε ένα υψηλό επίπεδο.
Τις ευχαριστίες του διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου για την αποδοχή της πρότασης από τη Γενική Γραμματέα ΑΔΑ και τον Γενικό Διευθυντή Δασών της ΑΔΑ.
Όλο το κλιμάκιο ακολούθως επισκέφθηκε τις καμένες εκτάσεις του 2007 και 2013, προκειμένου να αξιολογηθεί  η αναγκαιότητα εκπόνησης προγραμμάτων αναδάσωσης και να συντονιστεί από κοινού η άμεση προώθηση των αντιδιαβρωτικών-αντιπλημμυρικών έργων ειδικά για τις περιοχές των καμένων εκτάσεων  από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...