Μενετές Ολέ!  Το Ποσειδώνιο κύπελο στο Σούλι της Καρπάθου, του Μανώλη Δημελλά

Με έναν όμορφο αγώνα, γεμάτος πάθος από τις εξέδρες, έληξε και φέτος ένας από τους πιο παλιούς θεσμούς της Καρπάθου και βρήκε τις Μενετές στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Ένα από τα χαρακτηριστικά γράφτηκαν ακριβώς στην λήξη, με τις Μενετές να πανηγυρίζουν ξέφρενα το 2-1 επί της Αρκάσας, ενώ ο διεθνής διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος, ο οποίος διεύθυνε τον αγώνα, εκείνη ακριβώς τη στιγμή έλεγε στον Πρόεδρο του Ποσειδώνα και προσωπικό του φίλο, τον Γιάννη Βιτώρη, ότι «πήγαμε πολύ καλά» μάλιστα το χρονόμετρο του έγραφε ότι στα 90 λεπτά, ο ίδιος είχε τρέξει 9,5 χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο!

Το καλοκαιρινό ποδοσφαιρικό τουρνουά ποδοσφαίρου της Καρπάθου είναι ένας σημαντικός θεσμός του νησιού που μετρά περίπου 75 χρόνια ζωής και για φέτος είχε το όνομα του πρόσφατα αδικοχαμένου συντοπίτη Μηνά Καμαράτου. 

Στο τελευταίο και μεγάλο παιγνίδι, αναμετρήθηκε ο Κουρσάρος Αρκάσας με τον ΓΑΣ Μενετών. Ο αγώνας έγινε την Κυριακή 11.08.2019, στο κατάμεστο από φιλάθλους γήπεδο του Πρωτέα, στο Απέρι. 

Και οι δυο ομάδες έπαιξαν καλά, με τις Μενετές να έχουν από νωρίς προβάδισμα με γκόλ που πέτυχε ο Μανώλης Σπανός. 

Ο Κουρσάρος ισοφάρισε στο 30ολεπτό, με τον Γκέρυ Πεπελάση,  κάνοντας τις εξέδρες να αγωνιούν και οι οπαδοί να ενισχύουν ρυθμικά τις ομάδες τους. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Μενετές πήραν το προβάδισμα με το γκολ που πέτυχε ο Βασίλης Μαντινάος. Κατάφεραν να κρατήσουν το 2-1 μέχρι τη λήξη του αγώνα και να ανεβάσουν το κύπελο στο Σούλι της Καρπάθου. 

Για τους Μενετιάτες η γιορτή του τελικού είχε ξεκίνησε πολύ πριν την έναρξη του αγώνα. Όλο το χωριό από νωρίς ήταν στο πόδι και υποδέχθηκε με γλέντια τους ποδοσφαιριστές, καθώς εκείνοι ξεκινούσαν για τον μεγάλο τελικό. Κι όταν πια έφεραν το κύπελο οι Μενετές έζησαν ένα ανεπανάληπτο γλέντι που ξεκίνησε από την αυλή της Παναγίας των Μενετών.

Ο σημαντικός θεσμός, του καλοκαιρινού ποδοσφαιρικού, τουρνουά φέτος αντιμετώπισε δυσκολίες, αιτία ήταν το ζήτημα των μεταγραφών, δηλαδή ο κανονισμός που έδινε δικαίωμα σε κάθε χωριό να εγγράψει παίκτες που δεν θα είχαν καταγωγή από αυτό. 

Τελικά ο Ποσειδώνας τα κατάφερε, ακόμη μια φορά πέτυχε να διοργανώσει ένα άψογο τουρνουά και να δώσει χαρά, τόσο στους Καρπάθιους όσο και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες του νησιού. Κυρίως να τονώσει τις σχέσεις σε εκείνους που έρχονται τα καλοκαίρια στο νησί και να τους δημιουργήσει νέες όμορφες μνήμες από τον τόπο τους.

Ειδικά φέτος στον τελικό υπήρξαν δυο πολύ σημαντικές παρουσίες, τον αγώνα διεύθυνε  ο διεθνής διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για διεθνή ρέφερι, αναγνωρισμένος ένας από τους καλύτερους στην Ελλάδα! Μεταξύ άλλων ο Σιδηρόπουλος έχει σφυρίξει τρεις φορές αγώνες για τη φάση των ομίλων του Champions League, δύο για το Europa League, δέκα φορές για την ελληνική Superleague, ενώ έχει στο ενεργητικό του και τέσσερα ματς στην Σαουδαραβική Λίγκα, που χρησιμοποιεί εξ ολοκλήρου ξένους διαιτητές.

Στο τελικό ήταν και ο ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ Παναγιώτης Διακοφώτης, που θα ταξιδέψει στην Κάρπαθο ειδικά για τον αγώνα και τις απονομές του τελικού.

Ο Παναγιώτης Διακοφώτης είναι πολύ καλός φίλος του Ποσειδώνα και του Προέδρου του Γιάννη Βιτώρη, είναι Πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (από το 2017 έως και σήμερα).

Να αναφέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια ο Ποσειδώνας ξεχωρίζει για μια ακόμη σπουδαία δράση του. Πρόκειται για καλοκαιρινές αθλητικές δραστηριότητες για μικρά παιδιά.

Τα ετήσια Summer Camp του Ποσειδώνα Καρπάθου διoργανώνονται με στόχο να διδαχθεί το αθλητικό πνεύμα μέσα από καλοκαιρινά αθλήματα και παιχνίδια στα παιδιά της Καρπάθου. Η πρώτη διοργάνωση έγινε το καλοκαίρι του 2016 και από τότε κάθε καλοκαίρι γνωρίζουν όλο και πιο μεγάλη επιτυχία.

 



 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...