Μενετές Καρπάθου-Ρειχιά Λακωνίας, η συνεργασία...Tου Μανώλη Δημελλά

Οι απόδημοι Μενετιάτες της Καρπάθου (Σύλλογος Απανταχού ΜΕΝΕΤΙΑΤΩΝ Καρπάθου Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ) ξεκίνησαν μια σπουδαία συνεργασία.  Μαζί με τον σύλλογο Ρηχιωτών, (Σύλλογος των εν Πειραιεί και απανταχού ΡΕΙΧΕΩΤΩΝ Λακωνίας Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ), προχωρούν στη διδασκαλία μαθημάτων παραδοσιακών Ελληνικών χορών!

Με δάσκαλο τον Αποστόλη Κωνσταντίνο Τάκη (πιο  κάτω πλήρες βιογραφικό) στην αίθουσα του συλλόγου μας, Ζέας 9 στον Πειραιά για πληροφορίες και τον χάρτη στη σελίδα του συλλόγου:  http://www.menetes.org/pages/contactus.php.

Όσα από τα μέλη ή ακόμη και φίλοι των δύο συλλόγων, έχουν "χορευτική" διάθεση ή θα ήθελαν να δοκιμάσουν, μπορούν να εγγραφούν και να συμμετέχουν σε μια από τις δύο ομάδες, που ήδη οργανώνονται.

Από αυτήν τη Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, ξεκινούν οι εγγραφές και τα μαθήματα.

Το τμήμα αρχαρίων 17:00 έως 18:00 και το προχωρημένο τμήμα 18:00 έως 19:00.

Το Μενετιάτικο σπίτι στον Πειραιά θα είναι ανοικτό, ο ζεστός καφές και η παραδοσιακή μουσική στα decks.

Φορέστε άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια,  σας περιμένουμε...

Λίγα λόγια για τον δάσκαλο χορού.

Ο Αποστόλης Κωνσταντίνος Τάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας, ένα αμιγές καραγκουνοχώρι του κάμπου, όπου έζησε εκεί μέχρι τα πρώτα γυμνασιακά του χρόνια. Γαλουχήθηκε με την ντόπια λαϊκή παράδοση, τους χορούς και τα τραγούδια, μέσα από μια καθαρά βιωματική διαδικασία.

Σπούδασε παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας (1987-1991) και εισήχθηκε το 2008 στον Α’ Κύκλο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Παν/μίου Ιωαννίνων, με τίτλο: «Νεώτερη και Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία: Ιστορία – Λαϊκός Πολιτισμός». Το 2012 εισήχθηκε στο Μ.Π.Σ. του τομέα Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Παν/μίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο τη ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ και βρίσκεται στο στάδιο της εκπόνησης της πτυχιακής του εργασίας.

Υπήρξε χορευτής παραδοσιακών χορών στο Λύκειο των Ελληνίδων Αθηνών (1987-1992) και στο Θέατρο Ελληνικών Χορών "Δόρα Στράτου" (1996 – 1999). Το 1997 ίδρυσε την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης "ΒΑΚΧΑΙ", με σκοπό τη διδασκαλία και παρουσίαση των ελληνικών παραδοσιακών χορών και δρωμένων, η οποία λειτουργεί ανελλιπώς μέχρι σήμερα, διοργανώνοντας παραστάσεις και συμμετέχοντας σε φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρονται το Θέατρο Βράχων "Άννα Συνοδινού" (1999), το Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών (2001), το Θ.Ε.Χ. "Δόρα Στράτου" (2003), το Βεάκειο Θέατρο Πειραιά (2005), το Αμφιθέατρο Παπάγου (2007) καθώς και την επί σειρά ετών (2009 – 2010 – 2011) συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων στον Πολυχώρο Νέου Κόσμου "Άννα & Μαρία Καλουτά".

Διατέλεσε χοροδιδάσκαλος σε διάφορους πολιτιστικούς φορείς, συλλόγους, δήμους, σχολεία κλπ., δραστηριότητα την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα. Ενδεικτικά αναφέρονται : Πολιτιστικός Σύλλογος Λουκισίων Εύβοιας "Η ΑΝΘΗΔΩΝ", Σύνδεσμος Κιμωλίων Πειραιώς, Δήμος Καρύστου, Δήμος Καλλιθέας, κλπ. Έλαβε μέρος σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων & σεμιναρίων ανά την Ελλάδα με θέματα την έρευνα και διάδοση των παραδοσιακών χορών του τόπου μας. Συμμετείχε με τμήμα του φορέα "ΒΑΚΧΑΙ" στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004», προμηθεύοντας μάλιστα τη διοργάνωση των αγώνων με ένα μεγάλο αριθμό παραδοσιακών ενδυμασιών για την κάλυψη των ενδυματολογικών αναγκών της τελετής λήξης. Διαθέτει προσωπική συλλογή αυθεντικών παραδοσιακών ενδυμασιών καθώς και αντιγράφων. Εργάστηκε επί μια δεκαετία περίπου στον ιδιωτικό τομέα και στον τουρισμό. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Από τον Απρίλιο του 2012 ξεκίνησε τη συνεργασία του με το ΕΡ.Κ.Ε.Τ. ως προς την ενδυματολογική επιμέλεια των φωνητικών του συνόλων.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...