Μεγάλη συμμετοχή στην πρώτη ημερίδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

δελτίο τύπου

Τη Δευτέρα ξεκίνησε η πρώτη ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης αστικών και δασικών πυρκαγιών από το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου στον ξενώνα της Αγίας Αικατερίνης, με την ευγενική παραχώρηση από τη 4η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Η κα. Άννα Χατζηνικήτα, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα Εθελοντισμού και Δια Βίου Μάθησης, χαιρετίζοντας την ημερίδα αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία των δύο φορέων τα τελευταία τρία χρόνια, που έχει συμβάλει καθοριστικά στις από κοινού επιτυχημένες δράσεις. Η συνέργια και δικτύωση με τις εθελοντικές οργανώσεις μόνο πολλαπλασιαστικά οφέλη μπορεί να προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Ιωάννης Γαϊτανίδης, Πύραρχος Ρόδου ανέλυσε τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των αστικών πυρκαγιών. Μέσα από διαλογική συζήτηση και οπτικοακουστικό υλικό το ακροατήριο είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για μικροατυχήματα μέσα στο σπίτι, που όμως προκαλούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μεγάλες καταστροφές. Επισήμανε ότι αν κάθε σπίτι διέθετε ένα μικρό πυροσβεστήρα, πολλές πυρκαγιές θα είχαν αποφευχθεί εν τη γενέσει τους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης, υποπυραγός, ο οποίος αναφέρθηκε στις δασικές πυρκαγιές, που ταλανίζουν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό ξεκινούν από αμέλεια ή ατύχημα. Για αυτό απαιτείται ενημέρωση και εγρήγορση των κοινωνιών.

Στο τέλος ο κ. Ηλίας Αργύρης, προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου, κάλεσε το κοινό να συμμετάσχει στην Εθελοντική Οργάνωση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου. Κεντρικός στόχος της οργάνωσης είναι αρχικά η ενίσχυση της δασοπροστασίας, μέσω δράσεων παρατήρησης – επιτήρησης δασών, καθαρισμός και περιπολιών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Στο τέλος το κοινό είχε την ευκαιρία να αναπτύξει διάλογο και να θέσει ερωτήματα, καταλήγοντας ότι η καλύτερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι η ενημέρωση και η πρόληψη.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...