Μεγάλη επιτυχία στο τριήμερο εκδηλώσεων της 191ης επετείου του Κασιακού Ολοκαυτώματος

Με μεγάλη επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή των κατοίκων της Κάσου και των επισκεπτών, ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων της 191ης επετείου του Κασιακού Ολοκαυτώματος.
 Το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων μνήμης και τιμής είχε διαμορφωθεί ως εξής:
Παρασκευή, 5 Ιουνίου και ώρα 17:00μ.μ, πρώτη μέρα εκδηλώσεων διεξήχθη ο αγώνας δρόμου «Κασίων αγωνιστών». Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Έλαβαν μέρος από νήπια και ενήλικες, Κασιώτες και επισκέπτες του νησιού.
Στις 20:30 μ.μ  της ίδιας ημέρας ο  ΚΟΠΑΠ Καρπάθου υπό την προεδρία του Προέδρου της κ.Γεωργίου Βασιλαράκη και η Δημοτική χορωδία, παρουσίασαν την καταπληκτική συναυλία αφιέρωμα στο Ολοκαύτωμα της Κάσου.
Υπό τη διεύθυνση της Κας Μοσχούλας Βαρδαούλη οι χορωδοί ταξίδεψαν με τις μελωδίες τους τους ακροατές, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές .
Σάββατο, 6 Ιουνίου και ώρα 10:00π.μ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημοτικό κατάστημα υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ.Φιλήμονα Ζανετίδη με θέματα Πρωτογενούς τομέα με τη συμμετοχή του κ. Πουλή Ιωάννη- Γενικού Δ/ντή Γεν. Δ/νσης  Περ.Αγροτ.Οικον.& Κτηνιατρικής και του συμπατριώτη μας κ.Εμμανουήλ Βιντιάδη υπάλληλο του Τμήματος  Προγραμματισμού Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΝΑ .
Το απόγευμα και ώρα 18:00 μ.μ, στη θέση Αντιπέρατος έγινε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από σχολεία και συλλόγους.Στη συνέχεια ,στην πλατεία Δημαρχείου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ιστορική αναφορά στον «πατημό  και το «Ολοκαύτωμα της Κάσου» από τις κ. Σταματίνα  Χαλκιά και Φωτεινή Φιλιππίδη. Η ιστορική αφήγηση του Ολοκαυτώματος υπήρξε υψηλής ποιότητας και συγκλόνισε το κοινό. Οι λυράρηδες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με το παίξιμο και τις υπέροχες φωνές τους. Ακολούθησε   «Το δάκρυ της Αννέζας» του Γιάννη Χαδιώτη, από το «θεατρικό εργαστήρι Κάσου Γιάννης Μαρίνος».
  Το μονόπρακτο, αποδόθηκε από τις κυρίες Μαριλί Παπαμυλωνάδη, Νικολέττα Σοφίλλα, Ειρήνη Γέμελα και Βιβή Πομποδάκη, με εξαιρετική τελειότητα και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των θεατών.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τα χορευτικά συγκροτήματα του Εξωραϊστικού και πολιτιστικού συλλόγου  Αγίας Μαρίνας, Γυμνασίου και Λυκειακών τάξεων Κάσου και με κεράσματα παραδοσιακών εδεσμάτων.
Κυριακή, 7 Ιουνίου και ώρα 9:00π.μ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Κάσου παρουσία του Υπουργού επικρατείας Τέρενς Κουίκ, του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν.Σαντορινιού, του βουλευτή Ν.Δ Μ.Κόνσολα και του Τ.Υπουργού Α.Παυλίδη. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τρόποι προκειμένου να προχωρήσουν ταχύτερα  μελέτες  και τεχνικά έργα, η ηλεκτροδότηση του πολυδύναμου Ιατρείου, ο τεχνολογικός του εξοπλισμός, η ταξινόμηση του  λεωφορείου, θέματα του Πρωτογενούς τομέα, θέματα προσλήψεων προσωπικού  Δημοτικών υπαλλήλων, ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
 Με τον Δήμαρχο Καρπάθου Ηλία Λάμπρο και τον Έπαρχο Καρπάθου–Κάσου Ιωάννη Μηνατσή επίσης συζητήθηκαν τα θέματα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και η ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Στις 11:00 π.μ πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνα, από τον εκπρόσωπο του Μητρόπολης Καρπάθου –Κάσου Πανοσιολογότατου Αρχιμανδρίτη π.Καλλίνικου Μαυρολέων. Ο πανηγυρικός εκφωνήθηκε από τον Αιδεσιμότατο Πρεσβύτερο π. Δημήτριο Σκαρβελάκη. Ακολούθησε παρέλαση μαθητών, αγήματος στρατού, Φιλαρμονικής 95 ΑΔΤΕ
Το τριήμερο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης της 191ης επετείου του Ολοκαυτώματος τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, ο βουλευτής ΝΔ Μάνος Κόνσολας ο τ.Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Θωμάς Σωτρίλης ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς τομέα Φιλήμονας Ζανετίδης, ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου Ιωάννης Μηνατσής, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νικόλαος Θεοδωρίδης, ο Διευθυντής περιφερειακού τμήματος Αγροτικής οικονομίας και Κτηνιατρικής  Ιωάννης Πουλής, ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Ματσάκος, ο Κυβερνήτης της Κ/Φ Πλωτάρχης  Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Καρπάθου Ηλίας Λάμπρος, ο Δ/ντής του κέντρου Υγείας Καρπάθου Αλέξιος Καμαράτος και πλήθος επισκεπτών κυρίως από το νησί της γειτονικής Καρπάθου.
Ο Δήμος Κάσου οφείλει να ευχαριστήσει όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους  τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της 191ης επετείου του Ολοκαυτώματος.
Τέλος και όλους όσους με την εθελοντική τους εργασία και  την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Δήμο Κάσου, συνετέλεσαν στην επιτυχημένη διοργάνωση.
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΟΥ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...