Μεγάλη επιτυχία είχε το αφιέρωμα για τα 20 χρόνια από την "αναχώρηση" του Μάνου Χατζιδάκι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ  ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ
-Στο πανεμορφο θέατρο του Πνευματικού Κέντρου Αρχαγγέλου την προηγούμενη Κυριακή 8 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η συναυλία αφιερωμα για τα 20 χρόνια απο το θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της λήξης των κατηχητικών μαθημάτων και δραστηριοτήτων της ενορίας που εκτός από το τμήμα της Παιδικής Χορωδίας περιλαμβάνει επίσης τμήμαΑγιογραφίας, Βυζαντινής Μουσικής, χορού καθώς και τμήμα εκμάθησης πινγκ πονγκ.
Στην εκδήλωση παραυρέθηκαν εκπρόσωποι της εκκλησίας, καθώς επίσης και η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Ρόδου κ. Θεοδώρα Τσιμπούρη.
Την εκδήλωση άνοιξε η  Βυζαντινή Χορωδία «Αγγελικός Χορός»η οποία δημιούργησε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, ψάλλοντας επίκαιρους ύμνους, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη και χοράρχη κ.  Λευτέρη Καστρουνή.
Στη συνέχεια ηΠαιδική χορωδία «Αγ. Σάββας»έξι χρόνια μετά την ίδρυσή της, έπειτα από την πρωτοβουλία του ιερέως π.  Βασιλείου Στάτη, στο πλαίσιο της Ενοριακής Ποιμαντικής, τραγούδησε γνωστά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι υπό τη διεύθυνση του κ. Πέτρου Τσιμπερόπουλου.
Ακολούθησε η νεοσύστατη και πολλά υποσχόμενη παιδική χορωδία «Amabile»η οποία με την καθοδήγηση του Μαέστρου κ. Μιχάλη Καλαεντζή ερμήνευσε με έναν μοναδικό τρόπο τραγούδια του Μανου, αλλα και από το ευρύτερο ρεπερτόριό της. HAmabile αποτελεί νέο τμήμα του  Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου και έχει ήδη αποσπάσει αξιόλογες κριτικές απο Ελληνες και ξένους ειδικούς του χορωδιακού τραγουδιού.
Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου,προσκεκλημένη από την Ενορία Ταξιαρχών Αρχαγγέλου και υπό τη διεύθυνση του κ. Μιχάλη Καλαεντζήερμήνευσε αποσπάσματα από τον « Ματωμένο Γάμο»του Λόρκασε μετάφρασηΝίκου Γκάτσου.
     Η συναυλία έκλεισε με  τον παραδοσιακό χορό και την παραδοσιακή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, παρουσιάζοντας μέρος  του  πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο:
«Ο λειτουργικός χαρακτήρας των εθίμων από την Ελληνική λαική παράδοση στον κύκλο του χρόνου», υπό την επίβλεψη των: κ. Χρήστου Θεολόγου, Ματίνας Μάστορα και Διονυσίας Παπούλη.


     Μετά το πέρας της βραδιάς,  όλες οι χορωδίες μαζί επι σκηνής, τραγουδήσαν το τραγούδιτου Μάνου Χατζιδάκι«Με την Ελλάδα καραβοκύρη»σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, δίνοντας ένα λαμπρό φινάλε στην όλη εκδήλωση.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια  είχε ο κ. Πέτρος Τσιμπερόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που παράγεται στο Πνευματικό Κέντρο Αρχαγγέλου και στο πόσο σημαντικό είναι η Εκκλησία να εκμεταλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποδομές  αυτού του Πνευματικού Κέντρου.
Την Εκδήλωση παρουσιάσε με έναν μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο ο Υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ρόδου κ. Χρήστος Θεολόγος
Χορηγός της εκδήλωσης είναι το τυπογραφείο του κ. Νίκου Χατζηκαλημέρη.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...