Μεγάλη ανταπόκριση στην απεργιακή συγκέντρωση στη Ρόδο

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

“Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών γινόμαστε φωνή» ήταν το σύνθημα που γέμισε τα στόματα των εκατοντάδων λαού και νεολαίας στη μαζική και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, ένα χρόνο μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή εργαζομένων πίσω από τα πανό των σωματείων και των φορέων που ξεκίνησαν την πορεία τους έξω από το Εργατικό Κέντρο, όπως μεταξύ άλλων το σωματείο εργαζομένων δήμου Ρόδου, το σωματείο εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης, σύλλογοι πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.α. Στη συνέχεια, το απεργιακό ποτάμι ενώθηκε με την προσυγκέντρωση πλήθους μαθητών από τα περισσότερα σχολεία της πόλης και των χωριών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής τους.

Μαζί με τα τρακτέρ των αγροτών του νησιού που βρίσκονται εδώ και καιρό σε θέσεις μάχης, η μεγάλη πορεία περνώντας μπροστά από το Πανεπιστήμιο, «έγινε ένα» με τους φοιτητικούς συλλόγους, που μέσα από τις μαζικές Γενικές τους Συνελεύσεις, βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια εδώ και πάνω από 7 εβδομάδες.

Στην πορεία συμμετείχε και ο σύλλογος σπουδαστών της ΑΣΤΕΡ, που αποφάσισε την κλιμάκωση του αγώνα των σπουδαστών, διεκδικώντας αναβάθμιση του πτυχίου τους, δικαιώματα στη δουλειά και στην πρακτική.

Το μεγάλο αγωνιστικό ποτάμι κατέληξε στο μπροστά στο δημαρχείο, στο μπλόκο των αγροτών σε κλίμα ενθουσιασμού και θερμής υποδοχής.

Χαιρετισμούς και παρεμβάσεις έγιναν από τους: Ζώη Φιλιππή, πρόεδρο του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, Νίκο Φραζή, εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών, Χάρη Μπαρό, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ΚαλογιάνναΖλάτεβα, εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Ρόδου, Κώστας Μουτσάκης, πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Παναγιώτα Παπαχρυσάφη, πρόεδρος της ένωσης γονέων Ρόδου και Βασίλης Φιλίππου, Γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...