Μείζον ζήτημα για τους ΑΝΕΛ η off shore του Χαϊκάλη

Η κυπριακή off shore του Π. Χαϊκάλη δημιουργεί μείζον ζήτημα για Π. Καμμένο και ΑΝΕΛ, ο οποίος τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις, αλλιώς θα τεθεί εκτός ψηφοδελτίων .
Μείζον πολιτικό πρόβλημα τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα όσο και για τον Πάνο Καμμένο  προκαλεί το διαφαινόμενο Χαϊκάλης-gate, με την κρυφή κυπριακή off shore εταιρεία του μέχρι σήμερα υφυπουργού Εργασίας και βουλευτή των ΑΝΕΛ, την οποία κατήγγειλε η Νέα Δημοκρατία.

Το γεγονός ότι ο ίδιος παραδέχτηκε την ύπαρξή της, δηλώνοντας ότι την είχε για την προστασία των πνευματικών του δικαιωμάτων στην Κύπρο, ουδόλλως ελαφρύνει τη θέση του, δεδομένης της γνωστής σε όλους χρησιμότητας αυτού του είδους των εταιρειών στην κατεύθυνση της νόμιμης φοροαποφυγής, αλλά και του γεγονότος ότι απαγορεύεται η συμμετοχή υπουργών σε αυτές.

Ο Π. Χαϊκάλης δίνει συνέντευξη Τύπου στις 16:00 στην ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Το ζήτημα προκαλεί τεράστια ζημιά στην εικόνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι δίνουν μάχη για να καταφέρουν να εκπροσωπηθούν στην επόμενη Βουλή, καθώς αφαιρεί ουσιαστικά το ηθικό πλεονάκτημα του -μονίμως καταγγέλλοντος σκάνδαλα άλλων- προέδρου του κόμματος.

Γνώριζε ή δε γνώριζε ο Πάνος Καμμένος την ύπαρξη της off shore Χαϊκάλη ή εμφανίζεται κατόπιν εορτής να παίρνει αποστάσεις και να του δείχνει την έξοδο από τα ψηφοδέλτια προκειμένου να διασωθεί ο ίδιος και το κόμμα του;
Στις 20/7 ορκίστηκε υφυπουργός του Αλ. Τσίπρα, στις 22/7 η πρώτη καταγγελία

Τα ερωτηματικά πληθαίνουν και για τον ίδιο τον απελθόντα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μόλις έξι εβδομάδες πριν, στον ανασχηματισμό του Ιουλίου, τον διόρισε στη θέση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο κ. Χαϊκάλης ανέλαβε καθήκοντα στις 20 Ιουλίου και δύο ημέρες μετά, στις 22/7, η Νέα Δημοκρατία, διά του Λευτέρη Αυγενάκη και άλλων 20 βουλευτών, καταθέτει την πρώτη ερώτηση στη Βουλή, ρωτώντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό αν έχει ως μέλος του υπουργικού του συμβουλίο πολιτικό πρόσωπο κάτοχο υπεράκτιας εταιρείας.   

Δείτε εδώ την πρώτη ερώτηση από τις 22 Ιουλίου

Ακολούθησαν πέντε εβδομάδες ζωής της ανασχηματισθείσας κυβέρνησης Τσίπρα και ουδείς, ούτε ο τέως πρωθυπουργός ούτε κανένας συνεργάτης του, έδωσε εξηγήσεις δημόσια για τις καταγγελίες της ΝΔ.  
Τελεσίγραφο Καμμένου σε Χαϊκάλη

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του προέδρου των ΑΝΕΛ, "ο Πάνος Καμμένος  επικοινώνησε σήμερα με τον βουλευτή Αττικής και τον κάλεσε να δώσει άμεσα συνέντευξη τύπου και να αποδείξει δημόσια με έγγραφα στοιχεία τους ισχυρισμούς του, αλλιώς δεν μπορεί να παραμείνει υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες".

Παρόλο που ο ίδιος τελικά το παραδέχτηκε, δίνοντας κάποιες εξηγήσεις, οι ΑΝΕΛ επανήλθαν και με δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος Τέρενς Κουίκ, τον καλούν εντός 24 ωρών να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση.

«Επειδή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θέλουν να τους βαραίνει καμία σκιά, ενημερώθηκα ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος θα τον καλέσει σήμερα στο γραφείο του και θα του ζητήσει μέσα σε 24 ώρες να ξεδιαλύνει με έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία τα όσα δηλώνει προφορικά", τόνισε ο κ. Κουίκ (Alpha) και πρόσθεσε:

"Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα προσκομίσει για άμεσο έλεγχο στην υπηρεσία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και να τα παραδώσει και στον αρμόδιο Υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη".

Πρόσθεσε μάλιστα ότι "δεν υπάρχουν, από και για κανέναν, περιθώρια για κάτι το διαφορετικό. Να επαναλάβω ότι οι ΑΝΕΛ θέλουν διαφάνεια και όχι σκιές, πόσω μάλλον στο εσωτερικό τους. Δίνουν ανελέητο αγώνα εναντίον όσων τους λασπολογούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποδέχονται την συγκάλυψη και ότι αν χρειαστεί δεν παίρνουν τις αυτονόητες προβλεπόμενες αποφάσεις τους».

Τον έλεγχο των ισχυρισμών Χαϊκάλη είχε ζητήσει σε χθεσινή συνέντευξή του ο Πάνος Καμμένος.
Ποιά είναι η κυπριακή "πέτρα του σκανδάλου"

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΝΔ, "την 10η Απριλίου 2008, ιδρύθηκε η offshore εταιρεία METROFIN LIMITED, «ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης δια μετόχων», με μετοχικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ διαιρεμένο σε χίλιες μετοχές αξίας 1 ευρώ εκάστη, η οποία παραμένει ενεργή μέχρι και σήμερα, με έδρα την Κύπρο, με διεύθυνση αλληλογραφία «Παμπορίδης και Συνεργάτες, Λεωφόρος Διγενή Ακρίτα 45-47, Κτήριο Παμπορίδη, 4ος όροφος». Οι σκοποί της εταιρείας όπως περιγράφονται στο καταστατικό είναι μεταξύ άλλων παροχής υπηρεσιών, εμπορικοί κ.α., σε περιοχές που δεν υπάγονται σε δασμούς".
Ποτάμι: Αυτό είναι το ήθος για το οποίο μιλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

"Η υπόθεση με την off shore του κ. Παύλου Χαϊκάλη, υφυπουργού του κ. Τσίπρα, έρχεται “καρμπόν” από το παρελθόν. Οι εκ των υστέρων κινήσεις δεν πείθουν κανέναν. Όλοι καταλαβαίνουν ότι κάτω από την επιφάνεια αυτού που ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να εμφανίσει ως νέο, κρύβεται κάτι πολύ παλιό", τονίζει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

the toc.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...