Μαύροι κύκνοι, χελώνες και ένας μικρός «Αμαζόνιος» στην Παραλία ΕΛΛΗ, της Ελένης Καραγιάννη

Μαύροι κύκνοι, χελώνες και ένας μικρός «Αμαζόνιος» στην Παραλία ΕΛΛΗ

- Η φύση της Ρόδου καθημερινά τα δώρα της μέσα από τον τρόπο και την ποιότητα ζωής.  Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο. 

Πολλές φορές ασχολούμαστε με τα «σοβαρά» προβλήματα και αμελούμε όχι σκόπιμα ελπίζω να παρακολουθήσουμε την καθημερινότητα τα καθημερινά θέματα που μας προβληματίζουν.  Στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης μας μπορεί τα προβλήματα να είναι τόσο έντονα που να τα έχει συνηθίσει το μάτι μας και να μην καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν, όπως η πυκνή βλάστηση στην παραλία ΕΛΛΗ.

Μπορεί να τύχει να κολυμπήσουμε στην παραλία ΕΛΛΗ μαζί με χελώνες ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ ή ακόμα να συναντηθούμε με κανέναν μαύρο κύκνο, όπως αυτός που έκανε την εμφάνισή του στην παραλία έξω από το Τραμπολίνο στην παραλία ΕΛΛΗ πριν μερικές εβδομάδες.

Μας ξεπερνάει όμως να βρεθούμε αντιμέτωποι με κανένα ΑΝΑΚΟΝΤΑ στην ίδια παραλία μιας και έγιναν αναφορές για ύπαρξη ερπετών και συγκεκριμένα φιδιών το καλοκαίρι εξαιτίας της πυκνής βλάστησης από εξωτικά φυτά που «ξαφνικά» φύτρωσαν στην παραλία απέναντι από το γήπεδο τένις.

Η αγάπη μας για τη φύση, την πανίδα και χλωρίδα είναι γνωστή, όμως μερικές φορές θα πρέπει η ύπαρξή τους να εναρμονίζεται με το περιβάλλον.  Στον συγκεκριμένο χώρο βλέπουμε να έχουν «φυτρώσει» γηγενή φυτά δήθεν για να κρύψουν επιμελώς τις ξύλινες ξαπλώστρες που παραμένουν στο σημείο χειμώνα καλοκαίρι καταλαμβάνοντας τον χώρο των παραθεριστών και όχι μόνο.

Τελικά το αποτέλεσμα είναι ένα μείγμα ακαλαισθησίας (αν υπάρχει αυτή η λέξη) διότι δεν ξέρουμε κι εμείς τι αφορά … αποθηκευτικού χώρου σε εξωτική όαση με πυκνή βλάστηση, που δεν μπορεί όμως κανείς να διασχίσει ελεύθερα το σημείο αυτό, ή μήπως κάτι όπως «σκεφτόμαστε τι να κάνουμε και μέχρι ν’ αποφασίσουμε τι και το αφήνουμε έτσι..».

Το σκηνικό του τρόμου ολοκληρώνεται, γιατί σίγουρα τις βραδινές ώρες καθίσταται πλέον επικίνδυνη η διέλευση, με τη χαλασμένη ντουζιέρα που στάζει και ακούγεται η διαρροή σταγόνα - σταγόνα και τη σπασμένη πόρτα που τρίζει στην ξύλινη κατασκευή για αλλαγή ρούχων που σημειωτέον όποιος καθίσει από πάνω στο παγκάκι του δρόμου σίγουρα θα αποσπαστεί η προσοχή του από την όμορφη θέα της παραλίας…

Ελένη Ν. Καραγιάννη
Αθλήτρια Τριάθλου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...