Ματίνα Χατζημάρκου: Για τον Νέκταρ μου

Η Ματίνα Χατζημάρκου,σύζυγος του Νεκτάριου Σαντορινιού έστειλε σήμερα,πρώτη φορά μετά το θάνατο του, μήνυμα αγάπης προς τον δικό της Νεκτάριο που έφυγε τόσο πρόωρα...Στη σελίδα της στο facebook με μια φωτογραφία απο προηγούμενη, ευτυχισμένη, Καθαρά Δυετέρα, μαζί με τον Νεκτάριο,εγραψε:

Για τον Νέκταρ μου.

Στις 13 Φλεβάρη έχασα το αποκλειστικό προνόμιο να είσαι ο δικός μου, κατάδικός μου Νεκτάριος. Με το φευγιό σου, αντιλήφθηκα πόσος κόσμος σε αγαπάει. Πόσος πολύς κόσμος σε «διεκδικεί» στην καρδιά και στις αναμνήσεις του. Αμέτρητοι φίλοι, νησιώτες, σύντροφοι, συνάδελφοι και συγγενείς.

Για εσένα, όλοι και όλες μαζευτήκαμε την ημέρα τού αποχαιρετισμού σου και μοιραστήκαμε τον πόνο που, άθελά σου, μας προξένησες. Άλλοι ηχηρά, άλλοι σιωπηρά, άλλοι διαδικτυακά, εκατοντάδες άνθρωποι θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής σε εσένα, να μιλήσουν ή να γράψουν για εσένα.

Έγινες πόλος έλξης και πρωταγωνίστησες σε αμέτρητες ιστορίες που ειπώθηκαν με δημόσιο λόγο ή με ψίθυρο, σε παρέες που ενώθηκαν για να επιβεβαιώσουν ότι ήσουν, είσαι και θα είσαι «ο δικός μας Νεκτάριος», όπως έγραψε πριν μερικές μέρες ο Θανάσης Καρτερός.

Ο Νεκτάριος της μαχητικότητας και της παρέας. Ο Νεκτάριος της θαλασσινής αλμύρας, των έργων και των νησιών του.

Ήσουν, άλλωστε, πάντα δοσμένος και με ηθικό χρέος δεμένος, έχοντας συνάψει το δικό σου συμβόλαιο με την κοινωνία. «Το κάνω για τα παιδιά» είχες πει πριν καν αποκτήσουμε τα δικά μας, εννοώντας τους νέους και τις νέες που ακολουθούν για να πάρουν τη σκυτάλη στους αγώνες…

Με αφόπλισες τότε, με αφοπλίζεις και τώρα. Και μου λείπεις ως τον ουρανό, αγάπη μου...

Νεκτάριος Σαντορινιός

Φωτογραφικό υλικό

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Σε συνέντευξη του προς το Verena.gr ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαίος Καλοπήτας που κατέρχεται...
Σε ενα κατάμεστο ΡΟΔΟΝ έγινε η παρουσίαση του συνδυασμού του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...
Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...