Μαρία Τσανάκη, δήμαρχος Κάσου: Ο κ. Μηνατσής και η αλήθεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΟΥ κ ΜΑΙΡΗΣ ΣΟΡΩΤΟΥ ΤΣΑΝΑΚΗ -Ο κ Μηνατσής και η αλήθεια

Δυστυχώς έχω καταλάβει εδώ και καιρό ότι ο διάλογος με τον κ. Μηνατσή δεν έχει νόημα και αποφεύγω να του δίνω περισσότερη σημασία από αυτήν που δικαιούται. Για ενημέρωση όμως των Δημοτών μας είμαι υποχρεωμένη –και είναι η τελευταία φορά που το κάνω- να διορθώσω τις ανακρίβειες και τα ηθελημένα ψεύδη που ασύστολα γράφει, λέει και διαδίδει.

-διαψεύδει ο κ. Μηνατσής τις δηλώσεις μου ότι από τις 146 προγραμματικές συμβάσεις που έχει συνάψει η Περιφέρεια με τα νησιά, καμία δεν έχει σχέση με την Κάσο και αναφέρει δύο(!) τέτοιες συμβάσεις, Κατ’ αρχήν θα περίμενα, μετά την τριετή ήδη παρουσία του στο Επαρχείο, να είχε μάθει τη διαφορά μεταξύ Προγραμματικών Συμβάσεων, στις οποίες αναφέρθηκα εγώ, και στις Διαβαθμιδικές, όπως είναι οι δύο, όλες κι όλες, που ανέφερε εκείνος. Αλλά και πάλι: ποίον το θράσος, να παρουσιάζει συμβάσεις οι οποίες ουδέποτε υλοποιήθηκαν! Η πρώτη αφορά τη βελτίωση «οδικού δικτύου Κάσου» και συγκεκριμένα πρόκειται για τον δρόμο από το αεροδρόμιο μέχρι την παραλία Αμμούα όπου επί τρία χρόνια δεν έχει βελτιωθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ, και η δεύτερη την επισκευή-συντήρηση αυλείων χώρων σχολείων (ύψους 17 000ευρώ, συμπεριλαμβανομένου τουΦΠΑ), όπου επίσης δεν έχει υλοποιηθεί το παραμικρό. Σε άλλη του δήλωση λέει ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι «οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Κάσου παραμένουν σε ακατάλληλο κτίριο με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Κάσου από τον Σεπτέμβριο του 2016, υπονοώντας, ως λύση, την μετεγκατάσταση των μαθητών. Δεν χρειάζεται να επεκταθώ στα ζητήματα που δημιουργεί μια τέτοια «λύση» κι αφού κατάλληλος χώρος μπορεί να αναζητηθεί μόνο στη γειτονική Κάρπαθο. Πριν μιλήσει, όμως, ο κ. Μηνατσής για «αποκλειστική ευθύνη του Δήμου», ας ρωτήσει τα αρμόδια στελέχη του Υπ. Εσωτερικών που αποφάνθηκαν, ομόφωνα, ότι ο Δήμος δεν είχε τη δυνατότητα –δεδομένης της υποστελέχωσής του- ούτε με τακτικές, ούτε με έκτακτες διαδικασίες να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση. Κρυβόμενος, όπως συνήθως πίσω από τις λέξεις, ο κ. Μηνατσής έχει το θράσος να παρουσιάζει ως «έργο του» και τη σύμβαση για βελτίωση του λιμενικού έργου που εντάχθηκε από τον αν. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μετά από προσωπικές μου προσπάθειες και την ευαισθητοποίηση των κ.κ Π. Κουρουπλή και Ν. Σαντορινιού στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Δεν τόλμησε βέβαια να γράψει, κι ελπίζω να μην είναι αλήθεια ότι στη σύναξη που οργάνωσε στην Κάσο, παρουσίασε σαν δικό του επίτευγμα την μετονομασία του Επαρχείου, ώστε να φέρει και το όνομα του νησιού μας. Το γεγονός ότι σε αυτή τη συνάντηση, αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κάσου, καταδεικνύει την αγωνιώδη του προσπάθεια να απαξιώσει τον Δήμο Κάσου –κύριο εκφραστή του λαού του νησιού- αλλά και την αντιδημοκρατική του νοοτροπία που –όπως έχω αναφέρει ξανά- θυμίζει τον περίφημο deVecci, της εποχής της ιταλοκρατίας.

Ο κ. Μηνατσής μοναδικό του στόχο έχει να διχάζει και δεν υπολογίζει μπροστά σε αυτόν το στόχο ούτε ψεύδη, ούτε συκοφαντίες. Σε αυτή την τακτική του δεν θα τον παρακολουθήσω. Η ιστορία μου, η μέχρι σήμερα πολιτική μου, αλλά κυρίως η ιστορία του νησιού που με εξέλεξε Δήμαρχό του, δεν το επιτρέπει. Είναι κρίμα που η αναγκαία συνεργασία μεταξύ των βαθμών της Αυτοδιοίκησης –πολύτιμη για κάθε τόπο κι ακόμα περισσότερο για τα ακριτικά νησιά- κακοποιείται από λειτουργούς της νοοτροπίας του κ. Μηνατσή.

Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη Δήμαρχος Κάσου

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

ΑΡΘΡΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΙΚΟΥ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ -Μια φωτογραφία, λένε οι Κινέζοι...
Στην Κάρπαθο βρίσκεται απο το πρωί ο αναπληρωτής ΥπουργόςΥγείας Πάυλος Πολάκης μαζί με τον...
«Αγαπημένη Συνεργάτιδα, που μετουσίωσε την επιστημονική της κατάρτιση και αγάπη για τον συμπολίτη...