Μανώλης Μαρκόπουλος, πρόεδρος Ε.Ξ.Ρ: Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για τον τουρισμό, οι αφίξεις το πολύ να φθάσουν στο 35% των περυσινών

Για μια πολύ δύσκολη σαιζόν που θα ξεκινήσει ουσιαστικά από την 1η Ιουλίου οπότε και θα αρχίσουν οι πτήσεις τσάρτερ, προετοιμάζονται οι ξενοδόχοι της Ρόδου. Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μανώλη Μαρκόπουλου και του εκπροσώπου Τύπου Νίκου Γερονικόλα, οι αφίξεις θα φθάσουν το πολύ στο 35% των περσινών, ενώ τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα ξενοδοχεία δεν διευκολύνουν τη λειτουργία τους, καθώς ούτε ο ΦΠΑ στη διαμονή μειώθηκε ουσιαστικά, ούτε οι εργοδοτικές εισφορές.
«Κάθε ξενοδόχος θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει το ξενοδοχείο του» είπε ο Μανώλης Μαρκόπουλος, που θεωρεί ότι ασφαλέστερες εκτιμήσεις για την πορεία της σαιζόν θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο. Πάντως το ενδιαφέρον των τουριστικών παραγόντων στρέφεται κυρίως στην αγγλική και τη γερμανικη αγορά, καθώς οι υπόλοιπες «δεν μπορούν να σώσουν την παρτίδα» όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθέντες σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, απάντησαν ότι τα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν εφαρμόζοντας τα, ενώ χαρακτήρισαν εσφαλμένη την κατάταξη της Ρόδου σε χαμηλότερη βαθμίδα ασφαλείας. Τόνισαν μάλιστα ότι η κατάταξη αυτή πρέπει να αλλάξει και ότι έχουν ήδη κάνει ενέργειες προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του νοσοκομείου που θα κληθεί να διαχειριστεί πιθανά κρούσματα κορωνοϊού. Ιδιαίτερα προβληματισμένοι εμφανίστηκαν πάντως και για το θέμα της αστικής ευθύνης, καθώς το βάρος των αποδείξεων ότι τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε περίπτωση κρούσματος σε πελάτη, βαρύνει τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

ert.gr

Φωτογραφικό υλικό

DODEKANISOS SEAWAYS

dodekanisos seaways

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Η Dodekanisos Seaways γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας της και προσφέρει 20% Έκπτωση και Δωρεάν...
Το άρθρο του Γ. Νικητιάδη, που ακολουθεί, δημοσιεύεται στο μεγάλο ιστότοπο «The Caller» - ΟΙ...
Ο κ.ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ «ΒΡΩΜΙΚΟ 89»,ΕΝΩ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΤΟΝ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ...
Δημήτρης Θ. Κρεμαστινός … Πεθαίνει όποιος λησμονιέται - Του Χαράλαμπου Ι. Πλάτση - Εκλογές...