ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: ''Αισιοδοξία για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΑ στο Αιγαίο''

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 8 Ιουλίου 2013

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: ''Αισιοδοξία για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΑ στο Αιγαίο''

Την αισιοδοξία του για τη λειτουργία περιφερειακού ραδιοφωνικού σταθμού στο Αιγαίο στα πλαίσια της δημιουργίας του νέου φορέα ραδιοτηλεόρασης, εκφράζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με δήλωσή του. Ο Βουλευτής, που πραγματοποίησε και προσωπική παρέμβαση προς τον αρμόδιο Yφυπουργό για θέματα ραδιοτηλεόρασης, κ. Παντελή Καψή, επισημαίνει:

«Σήμερα εισάγεται για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για το νέο φορέα ραδιοτηλεόρασης. Δεν υπάρχει ακριβής προσδιορισμός των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών που θα λειτουργήσουν στα πλαίσια του νέου φορέα, υπάρχει, όμως, διάταξη που προβλέπει τη λειτουργία περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών. Σε αυτή την προοπτική εντάσσεται και η συνέχιση αλλά και η αναβάθμιση της λειτουργίας της ΕΡΑ στο Αιγαίο αλλά και στη Θράκη. Υπάρχουν εθνικοί, κοινωνικοί και αντικειμενικοί λόγοι που επιβάλουν κάτι τέτοιο. Έχοντας θέσει το θέμα σε ένα γενικότερο πλαίσιο και σε κυβερνητικό επίπεδο, θα ήθελα να εκφράσω την αισιοδοξία μου για αυτή την προοπτική. Η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί τους λόγους που επιβάλλουν τη λειτουργία περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών του νέου φορέα ραδιοτηλεόρασης σε ευαίσθητες περιοχές. Ήδη απέστειλα και σχετική επιστολή στον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Καψή, ενώ θα αναδείξω το ζήτημα και κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Θεωρώ ότι σύντομα θα υπάρξει θετική έκβαση». Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Κόνσολα προς τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Καψή έχει ως εξής:

Κύριε Υφυπουργέ,

Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε για το νέο φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δεν αναφέρεται ο αριθμός των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών που θα λειτουργήσουν ενώ υπάρχει αναφορά και στη λειτουργία περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών. Αυτό το θεωρώ εύλογο, αφού αποτελεί μέρος του επιχειρησιακού σχεδιασμού που θα κληθεί να εκπονήσει το νέο διοικητικό σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Είναι δεδομένη η ανάγκη της αναδιάρθρωσης και του εξορθολογισμού. Εξίσου, όμως, δεδομένη είναι και η επίκληση εθνικών, αντικειμενικών και κοινωνικών λόγων που επιβάλουν τη λειτουργία περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών σε δύο ευαίσθητες περιοχές, στο Αιγαίο και στη Θράκη. Είμαι βέβαιος ότι τη θέση μου αυτή τη συμμερίζονται πολλοί. Ανάμεσα σε αυτούς, ενδεχομένως, να είναι και ο πατέρας σας, ο Γιάννης Καψής, που έγραψε τη δική του ιστορία στη δημοσιογραφία ενώ κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Εξωτερικών προάσπισε τα εθνικά συμφέροντα, υπήρξε πάντα διορατικός και οξυδερκής. Εύχομαι και ελπίζω να αποτιμήσετε θετικά την πρότασή μου για τη λειτουργία περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών στη Θράκη και στο Αιγαίο. Οι ακρίτες μας θέλουν να ακούν μια ελληνική φωνή. Έχουν δικαίωμα στην ενημέρωση.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...