ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : " Αδιαπραγμάτευτοι οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. Άρρηκτα συνδεδεμένοι με την προοπτική ανάπτυξης των νησιών μας."

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 25 Ιουνίου 2013

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : " Αδιαπραγμάτευτοι οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. Άρρηκτα συνδεδεμένοι με την προοπτική ανάπτυξης των νησιών μας."

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή την πρωτοβουλία του Οικονομικού Επιμελητηρίου να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για την αναγκαιότητα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, που ισχύουν στα νησιά μας, είναι αδιαπραγμάτευτοι. Συνδέονται με την προοπτική οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των νησιών μας. Η φημολογία που αναπτύσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, προσκρούει πάνω στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης αλλά και την ομόθυμη άποψη όλων των πολιτικών δυνάμεων για την αναγκαιότητα διατήρησής τους. Είναι δεδομένο ότι διαθέτουμε ισχυρά επιχειρήματα αλλά και τη θέληση να μην επιτρέψουμε να υπονομευθεί η τοπική μας οικονομία αλλά και ο τουρισμός μας. Η μελέτη του Οικονομικού Επιμελητηρίου αποδεικνύει το αυτονόητο, ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ αποτελούν μοχλό ανάπτυξης, προσδίδουν συγκριτικό πλεονέκτημα στο συνολικό τουριστικό μας προϊόν και αποδίδουν σημαντικά έσοδα στο Κράτος. Χρειάζεται διαρκής επίκληση αυτών των επιχειρημάτων γιατί αυτά τα οποία για εμάς είναι αυτονόητα ενδεχομένως για τους άλλους να μην είναι. Υπενθυμίζω ότι έθεσα και ο ίδιος το ζήτημα παραθέτοντας ανάλογα επιχειρήματα στον αρμόδιο ευρωπαίο επίτροπο κ. Semeta, ενώ έχω προτείνει δημόσια τη διαμόρφωση ενός αρραγούς μετώπου με τη συμμετοχή όλων. Η ενότητα συνδέεται με τη συναντίληψη και την κοινή δράση.

Είμαι βέβαιος ότι οι απόψεις μου αυτές απηχούν τις προθέσεις αλλά και τη βούληση όλων».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...