ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : « Σε τροχιά επίλυσης το πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου της Ρόδου».

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

24 Ιανουαρίου 2023

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ :  « Σε τροχιά επίλυσης το πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου της Ρόδου».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας ανέλαβε πρωτοβουλία αναδεικνύοντας τον παραλογισμό σύμφωνα με τον οποίο το ακίνητο στο οποίο έχει κατασκευαστεί το νοσοκομείο Ρόδου ανήκει στο Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών της δεκαετίας του 50.

Ο παραλογισμός αυτός δημιουργεί προβλήματα στην απορρόφηση χρηματοδοτήσεων, είτε στην υλοποίηση έργων για την ενίσχυση των υποδομών του νοσοκομείου ή για την αξιοποίηση μέρους του ακινήτου για κοινωφελείς σκοπούς.

Ο Μάνος Κόνσολας , που ανέδειξε το θέμα καταθέτοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή στον Υπουργό Υγείας, πρότεινε την άμεση κατάθεση συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία θα προσδιορίζεται με σαφήνεια ότι το συγκεκριμένο ακίνητο που βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου , που ανήκει στην κτηματολογική μερίδα 366 γαιών Ρόδου, η οποία περιήλθε στο Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών, παραχωρείται κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ “ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ” αυτοδικαίως, χωρίς την τήρηση οποιουδήποτε τύπου, πράξης ή συμβολαίου και χωρίς αντάλλαγμα.

Με την απάντηση του Υπουργού Υγείας προς τον κ. Κόνσολα , γίνεται το πρώτο βήμα για την επίλυση του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, συστήνεται κοινή ομάδα εργασίας από στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες που ανήκουν  στα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας προκειμένου να προχωρήσει η διόρθωση στο  Κτηματολόγιο της σχετικής εγγραφής για το ακίνητο.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σήμερα η νέα δημοτική αρχή, δήμαρχος Αλέξης Κολιάδης, αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Χαλκιάς και ο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...