ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : « Δεύτερη ευκαιρία για ένταξη στις 120 δόσεις και «κούρεμα» στις προσαυξήσεις για τα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

23 Φεβρουαρίου 2023

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : « Δεύτερη ευκαιρία για ένταξη στις 120 δόσεις και «κούρεμα» στις προσαυξήσεις για τα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου».

Στη δεύτερη ευκαιρία ρύθμισης σε έως 120 δόσεις με «κούρεμα» προσαυξήσεων των χρεών προς το Δημόσιο, τα οποία προέρχονται από δάνεια που δόθηκαν με κρατικές εγγυήσεις, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας .

Η ρύθμιση αφορά οφειλές  από επιχειρηματικά δάνεια και δάνεια φυσικών προσώπων, τα οποία χορηγήθηκαν με βάση εκδοθείσες  υπουργικές αποφάσεις παροχής της εγγύησης του ελληνικού Δημοσίου που εκδόθηκαν έως το 2012  ή με υπουργικές αποφάσεις παροχής της εγγύησης της εταιρείας Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα AE (πρώην Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης ΑΕ) ή της εταιρείας Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων.

Αφορά δάνεια, τα οποία είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα προς τις τράπεζες  έως τις 7 Οκτωβρίου 2019.

Όσοι έχουν οφειλές μπορούν έως την 1η Αυγούστου 2023 να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να ρυθμίσουν τις συγκεκριμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους σε έως 120 μηνιαίες δόσεις.

Στη νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε από την κυβέρνηση, προβλέπεται επίσης «κούρεμα» στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που φτάνει έως και το 100%, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων εξόφλησης της οφειλής που θα επιλέξει ο οφειλέτης.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, από τον Απρίλιο θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση για τις 72 ή 120 δόσεις για τα χρέη προς το δημόσιο και για όσους έχασαν τη ρύθμιση.

Παράλληλα στη νέα ρύθμιση των 72 δόσεων μπορούν να ενταχθούν και οι οφειλές προς τους Δήμους, ζήτημα, για το οποίο υπήρξε παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα πριν από αρκετό καιρό προς το Υπουργείο Οικονομικών.

«Η πολιτική και οικονομική σταθερότητα εξαρτάται από τη δυνατότητα που πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες να επιστρέψουν στη κανονικότητα, να ρυθμίσουν τις οφειλές και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», επισημαίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...