ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : « Απειλές στους ψαράδες της Καλύμνου δεν γίνονται ανεκτές-Να ενισχυθεί η παρουσία του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13 Ιανουαρίου 2021

- ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : « Απειλές στους ψαράδες της Καλύμνου δεν γίνονται ανεκτές-Να ενισχυθεί η παρουσία του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής στην περιοχή».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας με παρεμβάσεις του στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη και τον Αρχηγό του Λ.Σ κ. Κλιάρη έθεσε το ζήτημα των συστηματικών προκλήσεων στις οποίες   προβαίνουν σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο της Καλύμνου , οι οποίες στρέφονται εναντίον των ελλήνων ψαράδων.

Ο Μάνος Κόνσολας ζήτησε την ενίσχυση της παρουσίας σκαφών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής στην περιοχή, για να ενισχυθεί ταυτόχρονα και το αίσθημα ασφάλειας των ψαράδων, που έχουν δικαίωμα να ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Μάλιστα ο Βουλευτής Δωδεκανήσου προτείνει να εγκατασταθεί στην Κάλυμνο το ένα από τα δύο νέας τεχνολογίας περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος που παρελήφθησαν πρόσφατα.

Σε δήλωση του ο κ. Κόνσολας τονίζει:

« Απειλές και επιθετικές κινήσεις εις βάρος των ψαράδων της περιοχής δεν είναι ανεκτές. Όπως δεν είναι ανεκτή η τρομοκράτηση των Ελλήνων ψαράδων , που ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και η εκδίωξη τους .

Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα αυτών των πολιτών να ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα απρόσκοπτα.

Το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Ακτοφυλακή δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στο πεδίο της φρούρησης των θαλάσσιων συνόρων, της προστασίας της αλιείας στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...