ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Χορήγηση οικονομικού επιδόματος σε γιατρούς, εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, εκπαιδευτικούς και ένστολους που επιλέγουν να υπηρετήσουν σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

-18 Ιουλίου 2022

-ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Χορήγηση οικονομικού επιδόματος σε γιατρούς, εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, εκπαιδευτικούς και ένστολους που επιλέγουν να υπηρετήσουν σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές»

 

Την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα επιτρέπεται ρητά και διαζευκτικά και η χορήγηση χρηματικού επιδόματος από τους δήμους νησιωτικών και ορεινών περιοχών σε υγειονομικούς υπαλλήλους, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στον ΕΚΑΒ, ένστολους και υπαλλήλους των ΟΤΑ που υπηρετούν εντός των ορίων των συγκεκριμένων δήμων, προτείνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές, δυσπρόσιτες και ορεινές περιοχές της χώρας είναι η υποστελέχωση των δομών στις δημόσιες υπηρεσίες.

Είτε πρόκειται για υγειονομικούς υπαλλήλους, είτε για εκπαιδευτικούς είτε για ένστολους της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επισημαίνει ότι με  το νόμο 4483 του 2017, δόθηκε η δυνατότητα σε νησιωτικούς δήμους και στα νομικά τους πρόσωπα να παρέχουν δωρεάν σίτιση και κατάλυμα διαμονής, αλλά ο συγκεκριμένος νόμος σε ό, τι αφορά στο ζήτημα των κινήτρων πρέπει να τροποποιηθεί προκειμένου να προσδιοριστεί ξεκάθαρα και με σαφήνεια η παροχή κινήτρων, όχι μόνο σε είδος, αλλά και με τη μορφή χρηματικού επιδόματος από τους δήμους των νησιωτικών και ορεινών περιοχών.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας υπάρχουν δήμοι που έχουν, όχι μόνο τη διάθεση, αλλά και την οικονομική δυνατότητα για να παρέχουν χρηματικό επίδομα σε υγειονομικούς υπαλλήλους, στο προσωπικό του ΕΚΑΒ, στους εκπαιδευτικούς.

Συνεπώς θα πρέπει να επιτρέπεται ρητά και διαζευκτικά και η χορήγηση χρηματικού επιδόματος εφόσον το επιτρέπουν οι δυνατότητες και τα οικονομικά δεδομένα αυτών των δήμων.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Με μια αναισθησιολόγο λειτουργεί ουσιαστικά και πάλι το νοσοκομείο Ρόδου, παρά τις υποσχέσεις για...
Όταν η θεά Τύχη σε φέρνει να συναντάς την Πανσέληνο του Αυγούστου αποχαιρετώντας μας   από τον...
Ζητήσαμε μια δήλωση του τέως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά για την πολύκροτη δίκη για τις...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...