ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Υπάρχει μόνο μία προτεραιότητα: η ενίσχυση με προσωπικό του νοσοκομείου Κω»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

- 26 Ιουλίου 2021

- ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Υπάρχει μόνο μία προτεραιότητα: η ενίσχυση με προσωπικό του νοσοκομείου Κω»

-Με μια λεπτομερή και τεκμηριωμένη παρέμβαση του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυση των προβλημάτων  λειτουργίας του νοσοκομείου της Κω.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μία προτεραιότητα και καμία άλλη: να ενισχυθεί με προσωπικό το νοσοκομείο, να δημιουργηθεί κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας για τη λειτουργία του.

Η διοίκηση, οι γιατροί του νοσοκομείου και όλοι οι πολίτες της Κω, είναι στην ίδια πλευρά, δεν χρειάζονται εντάσεις και αντιπαραθέσεις.

Προσωπικά δεν βλέπω καμία άλλη προτεραιότητα και είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε πρωτοβουλίες ενίσχυσης του νοσοκομείου της Κω», τονίζει σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας, που ζητά, επίσης, αποσπάσεις ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Κω από άλλες δομές δημόσιας υγείας προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι πιεστικές ανάγκες.

Στην παρέμβαση του προς τον Υπουργό Υγείας ο κ. Κόνσολας ζητά:

- Την άμεση κάλυψη θέσεων Παθολόγου, Ακτινολόγου, Καρδιολόγου, Παιδιάτρου.

- Τη στελέχωση και λειτουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, μια υποδομή που είναι απαραίτητη και για την διαχείριση και αντιμετώπιση των περιστατικών.

- Την αλλαγή του οργανισμού του νοσοκομείου, που πρέπει να είναι προσαρμοσμένος στις σύγχρονες ανάγκες μετά από διάλογο και συνεννόηση με την ιατρική υπηρεσία και τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Ο κ. Κόνσολας επαναφέρει την πρότασή του για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας (καθώς δεν υπάρχει οργανισμός) με βάση  νομοθετική ρύθμιση που έχει ψηφιστεί, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα πρόσληψης επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μέχρι τις 31/7/2021, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για δύο έτη και δυνατότητα παράτασης, για τις ανάγκες του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...